Wedstrijdverslag 15-12-18

Eindelijk een thuiswedstrijd voor RBVM. De eerste wedstrijd lag om 1000 in de planning;  dus om 930 uur aanwezig zijn. Sommige mensen waren al om 900 uur aanwezig; konden daardoor genieten van een bakkie koffie en waren verzekerd van een startingfive-plaats … 😊

Eerste wedstrijd tegen de cracker jacks on wheels.

Wij waren met genoeg spelers: 10 stuks. Er kon dus ook genoeg gewisseld worden.

Na een strenge (?) instructie door onze coach voor een goede warming-up, gingen we er tegen aan. Starting-five: salima, marc, ruud, jeroen en annette. Sprongbal werd vakkundig verloren door ruud, gevolgd door de eerste score van de cracker jacks. Marc zette de lijnen uit bij rbvm. Dit ging gecontroleerd en de ballen kwamen zeker aan. Veelvuldig werd de lange man gezocht en … gevonden. Na 4 minuten stond er 6-6 op de borden.

De verdediging stond nog niet helemaal goed. De bezoekende ploeg had een drietal big dudes, die het handig speelde. Vaak kwam er dan 1 vrij tegen een kleine rbvm-er. Door onze enthousiaste coach werd dit uitgelegd in een time-out. Het ging daarna zeker beter. Wij scoorden er wel op los: marc van afstand, salima op de fastbreak en ruud door het midden-onder-het bord. Aan het einde van dit kwart was de stand 16-10 in ons voordeel.

Tweede kwart veranderde er aan het spel niet errug veel. Er werd lekker gewisseld aan RBVM-kant waardoor iedereen aan het spelen kwam. Yoeri reed elsbeth fijn naar binnen (en netjes gescoord). Leendert probeerde de vrije man te vinden vanaf de zijkant. Als dit niet lukte, werd er gewoon lekker geflapt. Dat liet aan de kant van crackerjacks een beetje na. Enkele keren kwamen ze in de knoei met de 24-sec-klok en volgende er een geforceerde misser. Dit kwart was duidelijk voor ons. Ruststand 26-15.

Na de T weer veelal de lange man gezocht aan RBVM-kant. Dit lukte nu nog steeds goed, mede omdat marc en leendert de passjes goed gooiden en ruud, door de ruimtes, steeds weer vrij kwam in de bucket. Linda scoorde van afstand, elsbeth vanonder het bord. Kwa verdediging stonden we nu echt wel goed. We hielden de bezoekende partij buiten de bucket. Van minuut 4 tot 10: geen scores door de crackerjacks. Echt wel een klein loftrompetje naar de RBVM-verdediging! De stand 36-19.

De wedatrijd was gespeeld. Er werd aan middelburgse kant nog flink gewisseld en gescoord. Marc en leendert van afstand, ruud en elsbeth  van onder het bord. De terechte eindstand is 51-21 geworden in het voordeel van RBVM. Nice!

Dan volgde een lange pauze naar onze volgende wedstrijd. Deze was pas om 1600 uur. Klinkt lang, maar de praktijk viel mee (mij in ieder geval!). Dat is dan ook het leuke van een thuiswedstrijd; man, vrouw, kinderen, kennissen aanwezig. Een beetje genieten van de culinaire hoogstandjes van de bar van -de Sprong-. Balletje gooien op het tweede veld met de familie. Elsbeth en leendert nog een wedstrijdje fluiten. En dan toch weer met zijn allen wat serieuzer op het tweede veld wanneer de tijd richting 1600 gaat. Primma!

Dan onze tweede wedstrijd: tegen only friends. We konden onze borsten nat maken; vorige maand was het 39-35 …  wel in ons voordeel …

Hier heb ik geen wedstrijdformulier van gezien, maar wel een handgeschreven papiertje van onze eigen held jack. Dikke THX hiervoor!

Ook nu weer een enthousiaste warmingup gedaan op het speelveld. Is dan toch ff lekker; flink schieten, op het echte veld….

Sprongbal was dit keer wel voor ruud;  hij tikte hem dit keer heel vakkundig … naar de tegenstander … Dit was gelijk vanaf het begin een andere wedstrijd. Only friends was veel beweeglijker en zat regelmatig tussen onze eerste bal vanaf de guard. Ruud maakte de eerste score voor RBVM. Verder werd hij errug goed en vastgereden en buiten de bucket gehouden. Elsbeth werd ook nu weer primma naar binnen gereden door yoeri en scoorde fraai. 16-9 aan het eind van het eerste kwart.

Tweede kwart ging onze verdediging beter. Het lijkt wel of we wakker moeten worden, maar zeker ook ff moeten wennen aan de tegenstander. De schoten van only friends kwamen vaak van ver. Regelmatig ook onder tijdsdruk (wat natuurlijk wel onze verdienste was!). Aan onze kant werd er flink gescoord, maar maakte onze coaches niet helemaal tevreden. Zij wilden graag zien dat we afspraken nakomen en zelf kansen creeeren. Niet alleen maar laffe schotjes en de bekende powerrr in de bucket. Dit was niet altijd ff makkelijk, omdat de bezoekende partij regelmatig tussen de passes zaten… Ook al blijkt dit misschien niet uit de stand (33-15)? Toch lastig….

Dat het lastig was, bewees de pauze; hier werden de koppen bij elkaar gestoken om een oplossing te vinden. We moesten ons nog haasten om een beetje in beweging te komen, voordat we met het derde kwart begonnen.

Ook nu werd er weer volop gewisseld aan RBVM-kant. Zeker gezien over de twee wedstrijden. Aan de ene kant is het mooi als je 10 man hebt. Aan de andere kant is het niet altijd ff makkelijk als coach zijnde. Jeroen kwam ook weer op het sheet door een score. Salima liet nog een paar keer zien dat ze echt snel is… roadrunner is er niets bij!😊 De passes van onze guard kwamen nu ook beter aan. De forwards zette screens, waardoor ze nu dus wel aankwamen. De passes over de breedte van het veld hadden ook effect. Alles bij elkaar gooiden we veel ballen door het netje en stond er aan het einde van dit kwart 51-29 op de borden.

Het vierde kwart veranderde hier niet veel aan. Het vizier stond niet op scherp bij only friends. Ook het onderscheppen van passes liet na. Onze scores lieten niet na: marc en leendert meestal van afstand, maar ook af en toe duidelijk aanwezig onder het bord. Evenals elsbeth. Een terechte overwinning voor RBVM: 63-39 is de eindstand geworden.

Bij de tweede wedstrijd was het ook errug top dat de banken achter onze wisselspelers bezet waren met enthousiaste mensen: familie en kennisen; Thumbs up aan allen!