Bekerwedstrijd halve finale RoBo-RBVM1

Halve finale beker rolstoelbasketbal in Rotterdam: RoBa-RBVM

Een mooie wedstrijd stond op de planning voor het rolstoelbasketbalteam uit middelburg. Na de tweede plaats in de poule, mocht men aantreden tegen de nummer 1 van de andere poule Ro(tterdam) Ba(sketball).

De sprongbal werd gewonnen door ruud groeneveld en het eerste punt gemaakt door leendert van gilst. Fanatiek en op hoog tempo werd er gespeeld. 2-2 naar 6-6; er werd met scherp geschoten aan beide kanten. Schoten door de centers en schoten van afstand. Het spel ging op en neer en beide ploegen gaven elkaar niets toe. Daardoor stond er via 12-12 en 20-20 uiteindelijk 24-22 in rotterdams voordeel aan het einde van het eerste kwart op de borden. RBVM deed volop mee en dat was helemaal niet verkeerd voor de koploper in de B-divisie tegen RoBa dat speelt in de eredivisie. Kon men het volhouden? Zou er een stunt in de lucht zitten?

Tweede kwart maakte rbvm direct gelijk 24-24 door mark aalders. De score ging wel gelijk op; kwa spel was er wel degelijk een verschil. De rotterdams ploeg screende graag iemand uit, waardoor ze in de aanval (kort) een mannetje meer hadden. Hierdoor kon hun center makkelijk zelf naar binnen rijden of werd naar binnen gereden. Het leverde overtuigende scores op. Aan rbvm-kant moest men onder druk op de aanvalshelft komen, wat overigens goed lukte door goed en snel spel van edwin schalkx. Dan ging de bal met vlagen goed rond en werd er met scherp geschoten. Leendert van gilst, edwin schalkx en mark aalders waren de schutters. Mark aalders pakte ook nog een paar makkelijk gegeven fouten mee. Het zeeuwse schot haperde ff en daardoor stond roba voor met 30-24. Te makkelijk kwamen de rotterdamse centers door, terwijl rbvm het ff moeilijk had met creeeren van kansen. Joeri van liere scoorde nog fraai van afstand waardoor men toch nog enigszins bij kon blijven. 42-33 als ruststand.

Derde kwart bleef spannend. RBVM speelde voor wat het waard was. Aanvallend nog fraaie scores gezien. Leendert van gilst uitgespeeld van afstand en enkele fastbreaks van dezelfde leendert van gilst en edwin schalkx. De score ging van 47-37 naar 48-40. Aan zeeuwse kant werd er volop gewisseld om iedereen energierijk te houden, aan rotterdamse kant speelde men behoorlijk met dezelfde vijf spelers. Mark aalders liep tegen zijn vierde en vijfde fout aan. Einde wedstrijd voor hem; wel duidelijk coachend aanwezig vanaf de kant. De stand aan het einde van het derde kwart was 58-51. De wedstrijd was nog steeds niet gespeeld…

In het vierde en laatste kwart zou het moeten gebeuren.  De echte frisheid was nu toch minder aan zeeuwse kant, terwijl men bij RoBa scherp bleef. Zowel met schieten als met het naar binnen rijden van de centers. RoBa pakte nog een keer een grotere voorsprong: 68-55. Dat was het dan ook. De wedstrijd werd uitgespeeld en leverde een eindstand van 73-61 op.

De rolstoelbasketballers van rbvm hebben hard gewerkt en echt tegenstand geboden. Het was wel een goede, spannende wedstrijd maar resulteerde niet in een finaleplek. RoBa terecht en verdiend gewonnen; degelijk basketbal laten zien, zowel aanvallend als verdedigend.

Voor rbvm een mooi bekeravontuur, dat in de halve finale eindigt. Met opgeheven hoofd weer terug naar zeeland, om zich nu weer te focussen op de competitie.