Benelux competitie

Het wedstrijdverslag van zondag 30 oktober in belgie. Jazeker:  op zondag. Het is maar goed dat rbvm zo flexibel is! Daardoor spelen we 1-malig op zondag!

Afwezig waren leendert en francois; verder was het dreamteam aanwezig en had er zin in!

Twee wedstrijden stonden er op het programma, te beginnen tegen hubo limburg united on wheels.

Starting five bestond uit bert, edwin, joeri, mark en elsbeth.

Flitsend kwam rbvm uit de startblokken en pakte gelijk een voorsprong. Fijne afstandsschoten door bert en mark. Aan limburgse kant werd er minder scherp geschoten waardoor er 26-6 op de borden stond aan het eind van het eerste kwart.

Het tweede kwart veranderde er kwa spel niet eens erg veel, alleen vielen de schoten bij limburg united beter. Aan rbvm kant werd er heel divers gescoord. Elsbeth sterk vanonder het bord. Edwin met de actie. Met vlagen best aardig, ook al ging dit kwart niet naar rbvm. Ruststand 40-26.

Na de rust kwam limburg united niet met iets schokkends, waardoor guard edwin het spel gewoon kon blijven verdelen. Hard werken door sylvana en joeri zorgde ervoor dat de lange mannen van rbvm ook bij de basket konden komen. 61-42.

In het laatste kwart was de wedstrijd natuurlijk al gespeeld. Zo werd de wedstrijd ook uitgespeeld. Nog een paar geforceerde schoten van limburg united, maar spannender werd het niet. Een terechte en verdiende overwinning voor rbvm: 70-47.

De tweede wedstrijd was tegen de belgische ploeg bc ninane roller bulls.

De wedstrijd startte gelijkwaardig. Aan rbvm kant direct fraaie scores van bert en elsbeth. Ze werden makkelijk gevonden en scoorden ook beheerst. De roller bulls werden van de bucket weggehouden zodat hun lange mannen geen makkelijke scores konden maken. Stand aan het einde van het eerste kwart 10-13.

Tweede kwart een iets scherper rbvm, waardoor er ook een paar steals waren, gevolgd door scores van edwin. Het spel golfde best op en neer en leverde regelmatig fraaie scores op door goed basketbal. De ruststand was 27-30 in bulls voordeel.

Na de rust werd er verdedigend door rbvm een paar aanpassingen gedaan. Dit pakte goed uit, want de bullsmachine haperde een beetje. Hierdoor kwam rbvm terug in de wedstrijd en pakte een kleine voorsprong aan het einde van het derde kwart: 42-40.

Het laatste kwart was erg spannend en de score fluctueerde ook. De scheidsrechters hadden het er regelmatig moeilijk mee. Een paar minuten voor tijd stonden de bulls met 3 punten voor. Dubbele fouten, technische fouten, alles is langs gekomen en is gefloten. Het was spannend en het publiek leefde ook mee (Thx RoBa, jullie waren lekker aanwezig!).

Maar het heeft niet mogen baten. De eindstand is namelijk 53-54 geworden voor de bulls.

Terecht en verdiend, omdat deze stand na 4x 10 minuten op het bord stond.

Reacties zijn gesloten.