Finale competitie 2017-2018

RBVM in Playoffs voor plaatsen 1, 2 en 3 in C-divisie.

Zaterdag 12 mei heeft RBVM de play-offs op de agenda staan. Afgelopen seizoen heeft RBVM zich als eerste geplaatst voor deze ronde. Vanuit een competitie van 7 ploegen heeft RBVM 10 van zijn 12 wedstrijden gewonnen. De nummer 2 BS Leiden en 3 BC Hoofddorp hadden beide respectievelijk 9 en 8 gewonnen wedstrijden.

De play-offs worden altijd centraal georganiseerd in het Topsportcentrum in Almere. 

De dag begon vroeg, erg vroeg zes uur waren de eerste leden al op stap. De kar met materiaal werd aangekoppeld in Vlissingen om zo rond kwart voor negen in Almere aan te komen.

RBVM in Playoffs voor plaatsen 1, 2 en 3 in C-divisie.

Zaterdag 12 mei heeft RBVM de play-offs op de agenda staan. Afgelopen seizoen heeft RBVM zich als eerste geplaatst voor deze ronde. Vanuit een competitie van 7 ploegen heeft RBVM 10 van zijn 12 wedstrijden gewonnen. De nummer 2 BS Leiden en 3 BC Hoofddorp hadden beide respectievelijk 9 en 8 gewonnen wedstrijden.

De play-offs worden altijd centraal georganiseerd in het Topsportcentrum in Almere. 

De dag begon vroeg, erg vroeg zes uur waren de eerste leden al op stap. De kar met materiaal werd aangekoppeld in Vlissingen om zo rond kwart voor negen in Almere aan te komen.

De eerste ronde heeft RBVM de taken voor jureren en scheidsrechters functies gekregen voor de eerste playoff wedstrijd van BS Leiden tegen BV Hoofddorp. We zouden die dag tegen beide ploegen moeten spelen. Het verloop van de wedstrijd gaf al aan dat beide partijen niet eenvoudig zouden worden. Met name de wedstrijd tegen BC Hoofddorp zou lastig zijn. Hoofddorp was op volledige sterkte, spelers die als reserve speelden bij hun hogere teams waren aanwezig. Dit beloofde hierdoor wel een leuke wedstrijd te worden. Hoofddorp bleef in deze wedstrijd keurig het initiatief houden waarbij er vrijwel continu een gat was van 5 / 6 punten. Hoofddorp won de wedstrijd dan ook met 36-29. Topscorer was nummer 20 met 20 punten. Deze speler zouden we in onze wedstrijd goed in de gaten moeten houden en onder druk proberen te zetten

11.15 gaat de wedstrijd tegen BV Hoofddorp van start. Startopstelling was Jack en Linda, op center posities,  Jeroen en Joeri als forward en Marc als guard. Hoofddorp kwam direct goed uit de startblokken en kwam in de eerste 3 minuten al op een 6-0 voorsprong. Jouri van Liere bracht met een layup RBVM van de nul gevolgd door een score van Leendert van Gilst. Beide ploegen hadden hun verdediging goed voor elkaar. RBVM hield zijn zone gesloten, waarbij de lange spelers van Hoofddorp nauwelijks in de gelegenheid werden gesteld om onder het bord te komen. Hoofddorp op zijn beurt zette veel druk op de opbouw van RBVM door de guard vroeg op te pakken. RBVM had in dit kwart geen antwoord op deze manier van verdedigen. De stand na eerste kwart was 8 – 4 in voordeel van Hoofddorp. 

Coach Mark Aalders geeft tussen eerste en tweede kwart instructie screen te plaatsen bij ver uitgekomen verdedigers van Hoofddorp,  hierdoor ontstaat overtal situatie die moet leiden tot een vrije doelpoging. Het tweede kwart start hierdoor goed, scores van Salimma (uit fast break), Bas en Leendert leiden tot een stand van 10 – 8. Linda Hulstein en Jeroen Pijpelink houden de zwaar belaste kant van de verdediging goed gesloten. Hoofddorp herpakt zich wel en brengt de score na twee aanvallen weer in hun voordeel 12 – 13. Joeri van Liere en Marc Tasma weten de score weer op te voeren in het voordeel van De verdediging van RBVM, maar we verzwakken in het kwart en Hoofddorp brengt de eindstand in het kwart op een kleine voorsprong van 18 – 16 en blijven RBVM hierdoor onder druk zetten.

In het derde kwart probeert RBVM meer combinaties te maken om betere schotkansen te creëren. Dit blijkt lastig, de combinaties van de aanvallen lopen niet vloeiend genoeg om de verdediging van Hoofddorp op het verkeerde been te zetten. Hierdoor blijven regelmatig doelpogingen over waarbij geen efficiënt scoringspercentage wordt gehaald. RBVM komt ondanks scores van Joeri, Leendert en Marc verder op afstand, einde 3e kwart staat 22 – 26 op score bord.

Het vierde kwart geeft Mark Aalders de instructie nogmaals mee gebruik te maken van de ruimte in de verdediging van Hoofddorp. Diverse keren kan Jack Meerman met hulp van Peter Etman onder de basket van de tegenpartij komen, helaas leidt dit niet tot scoren. RBVM krijgt door opeenvolgende scores van Leendert de score nog gelijk op 28 – 28, echter blijkt de energie en uit zowel de aanval als verdediging. In tijdsbestek van 4min weet Hoofddorp zijn verdediging potdicht te houden en de aanval van RBVM te verstoren. Daarnaast weten zij de mogelijkheid te creëren 10 punten te maken. 

RBVM verliest deze belangrijke wedstrijd. De eindstand werd 32-40 in het nadeel van RBVM. Hoofddorp wint beide wedstrijden in de playoffsen wordt hierdoor kampioen van de C1 divisie. De volgende wedstrijd van RBVM tegen Leiden zal gestreden worden om de 2e plek in de divisie.

De wedstrijd tegen Leiden start om 1 uur. De wedstrijd tegen Hoofddorp nog in de armen moet RBVM tappen uit het reserve vaatje energie om deze wedstrijd te gaan winnen.

RBVM blijkt ook deze wedstrijd een diesel die op gang moet komen. We kijken al snel tegen een achterstand. Verdediging niet scherp en Leiden meteen op 4 punten voor. Leendert compenseert, mooie afstandsschoten, 4-4. Eind kwart antwoord Leiden met weer nog een keer 4 punten. RBVM einde kwart achter met 4-8 stand. 

Tweede kwart brengen Marc en Joeri de score meteen op orde door de score gelijk te brengen. Snelle breaks van Leiden geven hun weer een veilige buffer. RBVM heeft hier nog geen antwoord op. LEIDEN stuurt dit kwart naar een voorsprong van 16-10.

3e kwart de coach benadrukt maar weer eens het belang van het positiespel in de aanval, goede afspraken en goed plaatsen van screen. Opdrachten worden gegeven resultaat wordt in spel zichtbaar. Verdedigend geeft François van de Berg en Jack Meer man veel druk op de aanval van Leiden, daarnaast geven scores van Marc vanaf screens RBVM een boost naar gelijke stand 18-18. Het kwart kunnen we afsluiten met 19-22, wel in nadeel RBVM, maar binnen schotafstand voor mogelijke winst.

Start van vierde kwart verloopt stroef. Het loopt niet. Zowel verdediging als aanval verzwakken. Leiden combineerde goede aanvallen tot een stand van 26-20. Leendert van Gilst stelt in de eerste 4 minuten van laatste kwart orde op zaken. 1 vrij worp gevolgd door 3 scores brengt RBVM 1 punt voor. Joeri van Liere en François van de Berg brengen hem in scoringspositie. 27-26 plaatst Leiden in achterstand.

Marc Tasma vergroot in de slotfase tot 33-28. Een 3 punter brengt Leiden nog dichtbij een mogelijk verlies. RBVM weet in de eindfase Leiden met moeite van zich af te houden. RBVM verslaat Leiden door met 33-31 af te sluiten. 

Reacties zijn gesloten.