Joeri van Liere verzekerd van deelname aan de Paralympische Spelen: ‘Dit is waar we het allemaal voor gedaan hebben’

Het is nu zeker: rolstoelbasketballer Joeri van Liere uit Kapelle gaat met het Nederlands team naar de Paralympische Spelen in Parijs. Dat hoorde hij gisteren van de bondscoach. Het wordt voor Van Liere zijn eerste keer dat hij naar de Spelen mag.

Het was wel heel waarschijnlijk dat hij zou gaan, vertelt Van Liere in het radioprogramma¬†Zeeland wordt wakker.¬†“Maar dan moet het ook nog bevestigd worden en dat gebeurde gisteren. En dat is natuurlijk heel mooi nieuws, dus we kunnen ons gaan voorbereiden.”
“Dit is natuurlijk wel het toernooi waar je al vier jaar naar toe werkt, dus dan is het wel de kers op de taart dat je mee mag”, vertelt hij. “Als ik de verhalen moet geloven is dit toch wel het grote toernooi waar iedereen het voor doet. Maar ik moet het natuurlijk nog gaan ervaren.”

Trainen, slapen, trainen

“Trainen, slapen, trainen, slapen, trainen, slapen”, omschrijft hij zijn schema voor de komende tijd. Op het moment traint hij drie tot vier dagen in Arnhem, zo’n 4 of 5 uur per dag. En als hij thuis is, wil hij ook trainen. “En verder veel rust pakken en ik heb sinds vorige week een kleine dochter, dus ook daar moet ik voor zorgen.”
Dat ‘slapen’ deel van het ritme zou dus nog weleens onderbroken kunnen worden, maar tot nu toe houdt zijn kersverse dochter hem nog niet zoveel uit zijn slaap. “Dus hopen dat het zo blijft.”
Hij heeft er zeker zin in. “Dit is waar we het allemaal voor gedaan hebben en we zijn er als team bijna klaar voor, dus ik kijk er enorm naar uit.”
Bron: tekst Omroepzeeland.nl

Reacties zijn gesloten.