Wedstrijdverslag RBVM1-RoBa

Oorspronkelijk stonden er twee wedstrijden op het programma voor rbvm 1, maar hoofddorp heeft helaas af moeten zeggen. Maar gelukkig waren er toch twee enthousiaste teams om 1 wedstrijd te spelen: RoBa en rbvm.

Het dreamteam op het veld bestond uit mark, marc, leendert, stefano, ruud en joeri; kortom gegarandeerd speelminuten voor iedereen!

Het dreamteam aan de kant bestond uit jeroen en jacco; bedankt voor de aanwezigheid!

Sprongbal voor ruud groeneveld en de eerste misser voor rbvm. Het spel ging gelijk fanatiek op en neer en de eerste vrije worpen voor stefano de koster. Een kleine voorsprong pakte rbvm 6-2.

Maar roba wist goed de vrije man te vinden en kwam terug naar 8-8. Vaak hield roba iemand van rbvm achter en speelde dit dan uit. Niet alle ballen aan middelburgse kant gingen erin. Aan het einde van het eerste kwart stond er 10-13 op de borden.

Tweede kwart een nieuw strijdplan met resultaat. Fraaie scores van afstand van leendert van gilst, mark aalders en ruud groeneveld leverde een 19-16 stand op. Verder ging het gelijkwaardig op. Dit bleek ook wel aan het verdere scoreverloop en de ruststand van 25-21.

Derde kwart ging de turrrbo aan bij roba. Een paar goede steals en fastbreaks zorgde voor scores en fouten. De voorsprong ging snel weg; 32-36 … en we stonden erbij en keken er naar. We konden het niet echt omzetten. Uiteindelijk toch een stand van 38-38, mede door een fraai afstandsschot van joeri van liere.

Laatste kwart zou in ieder geval spannend worden. Heel hoogstaand was het niet, maar wel enthousiast en fanatiek. Aan rbvm kant werd niet echt meer de vrije man gevonden. Een paar ingevingen van leendert van gilst en marc tasma leverde nog scores op. Terwijl roba weer een paar goede fastbreaks liet zien. Een gaatje was geslagen 43-48. Dit gaf roba niet meer uit handen. Speelde het goed uit en pakte de punten met zekere schoten. Joerie van liere pakte nog zijn vijfde fout en… veel verder dan een fantasierijke driepunter kwam rbvm niet meer. Eindstand 47-54.

Een eerste en terechte nederlaag voor de rolstoelbasketballers uit middelburg. Op alle fronten net te kort gekomen. Ook geen antwoord gevonden om hun topscoorder (24 punten!) af te stoppen. Gewoon goed uitgespeeld door roba; ook nog eens met een selectie van  11 man en vrouw, gespeeld. Het team van RBVM bestond maar uit 6 personen.

Scores van het eerste dreamteam:

stefano de koster: 3 punten en 1 onsportieve fout

joeri van liere: 4 punten en 5 fouten

mark aalders: 7 punten

marc tasma: 10 punten en 4 fouten

ruud groeneveld; 11 punten en 2 fouten

leendert van gilst: 12 punten en 4 fouten

Reacties zijn gesloten.