RBVM mag zich na ommekeer klaarmaken voor beslissingsduel om landstitel

Rolstoelbasketbalclub RBVM leek lange tijd op weg naar een nederlaag tegen Devedo uit Ermelo. In het tweede duel van een best of three om de landstitel, waren de Middelburgers net op tijd bij de les. Uiteindelijk wonnen ze nog ruim met 68-55. Daardoor speelt RBVM volgend weekend een derde en laatste duel om de titel.

Na de nipte verliespartij van vorige week aasden de rolstoelbasketballers op revanche. Hoewel er in het begin van deze tweede wedstrijd sprake was van een gelijk opgaande wedstrijd waren het de bezoekers die na het eerste kwart een voorsprong te pakken hadden, 9-16. RBVM was naarstig op zoek naar de aansluiting en liep, aan de hand van een sterke Bert Freriks, ook wat in op Devedo.

Pas in het derde kwart kwamen de Middelburgers beter in het spel voor en moest Devedo lijdzaam toezien hoe RBVM de wedstrijd volledig wist te kantelen en daardoor een 40-38 een voorsprong te pakken had. RBVM had het beste voor het laatst bewaard en liep in de slotfase alleen maar uit. Met nog vijf minuten te gaan hadden de Middelburgers een marge van tien punten. Die voorsprong kwam niet meer in gevaar en uiteindelijk scoorden de Middelburgers er in het laatste kwart nog op los.
Mocht RBVM het beslissingsduel winnen dan pakken zij voor de eerste keer in de clubhistorie de landstitel.
 
 

Reacties zijn gesloten.