RBVM pakt eerste landstitel uit clubhistorie

RBVM uit Middelburg heeft zich vanmiddag gekroond tot landskampioen rolstoelbasketbal. In een zinderende wedstrijd stonden ze na de eerste twee kwarten nog op achterstand, maar de wedstrijd draaide in het derde kwart om. Na een voorsprong van 46-45 gaf RBVM de wedstrijd niet meer uit handen en won het uiteindelijk met een verschil van vijf punten.


© Omroep Zeeland

De rolstoelbasketballers van RBVM hadden vandaag één doel: landskampioen worden. Dat moest gebeuren in de derde allerbeslissende wedstrijd die RBVM vorige week wist af te dwingen. Toch waren het de bezoekers uit Ermelo die met 14-16 aan de leiding gingen na een spannend eerste kwart. Ook in het tweede kwart werd duidelijk dat de verschillen enorm klein waren. Na het tweede kwart was de stand nog altijd in het voordeel van Devedo: 28-32.

Sterk derde kwart
In het derde kwart met nog ruim vijf minuten te gaan kwam RBVM voor het eerst langszij. Via Mark Aalders werd het 34-34. Dit leek het startschot te zijn voor RBVM om uit te lopen, maar ook in het laatste kwart bleven de teams dicht bij elkaar en van uitlopen was geen sprake. De bezoekers kwamen zelfs op een 42-43 voorsprong.
Met nog vijf minuten te gaan zetten de Middelburgers nog even aan. Aan de hand van de jarige en uitblinkende speler/trainer Mark Aalders (40) kwam RBVM op 49-47 en dat bleek de voorsprong te zijn die ze niet meer uit handen gaven. Met een eindstand van 58-53 kroonde RBVM zich in een zinderende wedstrijd voor het eerst in de historie tot landskampioen.

Later vandaag kun je bij Omroepzeeland de beelden bekijken van RBVM-Devedo.
Bron: Omroepzeeland

Reacties zijn gesloten.