RBVM1 – Antilope

Afgelopen zaterdag 18 maart stond er voor het eerste dreamteam van RBVM de uitwedstrijd op het programma tegen Antilope uit Utrecht.

De wedstrijd begon pas om 1600 uur, dus op het gemak van het mooie Zeeuwse naar het andere mooie Utrechtse, met een (bijna) compleet team. Keuzestress voor coach Mark Aalders, maar dat is ook luxestress.

Sprongbal voor Antilope, maar toch balbezit voor RBVM. Gelijk fanatiek de wedstrijd begonnen door beide ploegen. RBVM wist elkaar goed te vinden en degelijke scores te maken. Antilope wist elkaar ook te vinden, alleen de afwerking was niet helemaal scherp. Hierdoor pakte RBVM gelijk een kleine voorsprong.

Tweede kwart veranderde er niet veel. Het viel alleen op dat in deze wedstrijd de bal rondging en niet perse de vrije man onder het bord werd gezocht. Vaak werd Leendert van Gilst gevonden aan het de zijkant buiten de bucket. Hij schoot 100 % met scherp. De Utrechtse ploeg stond erbij en vond het goed. Mede hierdoor werd de voorsprong groter.

Tweede helft had RBVM de Utrechtse aanvallen echt wel onder controle. Er werd veel op 1 man gespeeld en dat maakt het verdedigen natuurlijk makkelijker. Nog scores gezien van Bert Freriks van afstand en onder het bord. Edwin Schalkxs liet zich zien met fastbreaks en degelijke passes en scores. Aan zeeuwse kant liep het allemaal wel op rolletjes. Ook Mark en Elsbeth Aalders pakten hun puntjes mee. De laagpunters aan RBVM-kant speelden ook volop mee; hard werken en screenen. Sylvana van Hees mocht ook weer meer spelen; ze is herstellende van een blessure. Joeri van Liere op de kop zorgde verder voor goede balrotatie.

In het vierde kwart kwam de voorsprong dan ook niet meer in gevaar voor RBVM. Het zorgde voor een eindscore van 51-70 in Zeeuws voordeel.

Een terechte en verdiende overwinning door goed te spelen als team. Het zorgde ook voor een stevigere tweede plaats op de ranglijst. Met (waarschijnlijk) nog 1 wedstrijd voor de boeg, kijkt RBVM ondertussen al uit naar de play-offs, die bijna gelijk starten na de reguliere competitie.

Reacties zijn gesloten.