RBVM1 – Antipole

De uitwedstrijd in Utrecht, betekent in de stand de nummer 2 (antilope) tegen de nummer 3 (RBVM).

Gelijk vanaf het begin werd er fanatiek gebasketbald. Het spel ging op en neer aan beide kanten. Aan Utrechtse kant ging de bal rond en werd er met scherp van afstand gescoord. Aan Zeeuwse kant ging de bal (korter) rond en werd de vrije man of vrouw gevonden, de eerste scores werden allemaal gemaakt door Elsbeth Aalders (powerrr!). 10-8 naar 14-14. Het ging echt gelijk op.

Tweede kwart hetzelfde beeld. Antilope stond compact in de verdediging, waar RBVM geen moeite mee had. Schotjes en score van Mark Aalders en Bert Freriks. De actie en dreiging van Edwin Schalkxs. Het leverde een aanvalsdiversiteit op aan RBVM-kant. Antilope schoot dit kwart ook wel eens mis. Hierdoor stond er een ruststand van 28-32 op de borden. Een klein voorsprongetje voor de Zeeuwse ploeg, maar de wedstrijd was zeker nog niet gespeeld.

Na de rust een iets zeker spelend RBVM, waar ook spelers van antilope werden achtergehouden. Dit keer wel die mensen die dus achter de feiten aan reden met het terugkomen. Dit werd vaak goed gedaan en goed uitgespeeld. Zeker geen 100 % scoren, maar wel vele scores. Verdedigend stond RBVM ook beter. Er werd een goed vervolg aan de eerste helft gegeven in de verdediging. Paar steals, paar rebounds en antilope schoot niet meer met scherp. Hierdoor liep de stand via 30-36 door naar 34-50. De voorsprong was daar!

Laatste kwart moest het van de thuisploeg komen, maar er kwam niets. RBVM had het gewoon goed voor elkaar en liet nog steeds een heel divers aanvalsspel zien waar antilope geen antwoord op had. De eindstand is namelijk 54-76 geworden.

RBVM heeft terecht en verdiend gewonnen. De Zeeuwse ploeg doet ook goede zaken in de stand: nu op nummer 2.

Volgend weekend nog ff België onveilig maken in de BeNe-competitie. En daarna nog de laatste wedstrijdjes van de reguliere competitie spelen!

Reacties zijn gesloten.