RBVM1 BeNe-competitie ronde 1

De eerste wedstrijden van het seizoen voor rbvm 1. Natuurlijk een hele mooie gelegenheid via deze BeNe-competitie, die bestaat uit een viertal Nederlandse en een viertal Belgische teams.

De eerste wedstrijd was tegen zedelgem lions.

Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor de lions. Zij schoten direct met scherp en vonden elkaar makkelijk. Aan rbvm kant werd er nog behoorlijk gezocht naar elkaar en vielen de schoten niet. Daardoor ontstond er een terechte voorsprong voor de Belgische ploeg: 15-12.

Het tweede kwart veranderde er weinig aan het spel. Aan rbvm kant werd er wel op goede momenten geschoten, maar het vizier stond simpelweg niet op scherp. De aanval van de lions was ook heel afwisselt. Dan werd er makkelijk de vrije man gevonden voor het schot. Dan was er de goede inside-actie waardoor er makkelijk gescoord werd. De ruststand was 33-25.

De tweede helft kon rbvm niet schakelen. Wel scores gezien van mark aalders van afstand, edwin schalkx door de actie, elsbeth aalders inside en bert freriks van afstand. Maar de scherpte en goed samenspel ontbrak. De lions bepaalde het tempo en het spel, en wonnen terecht met 67-49. Stof tot nadenken; en dat is helemaal niet verkeerd aan het begin van het seizoen.

De tweede wedstrijd was tegen de leuven bears on wheels.

Het ging gelijkwaardig op. Aan beide kanten was het ook weer aftasten. De schoten vielen aan Belgische kant iets beter waardoor er een stand van 11-7 op de borden stond.

Tweede kwart herpakte rbvm zich. De verdediging stond beter waardoor er onder tijdsdruk misgeschoten werd door leuven. Dit kwart ging duidelijk naar rbvm met 8-20! En de voorsprong was gepakt.

Tweede helft werd er flink door gewisseld aan Middelburgse kant, waardoor ook het spel heel afwisselend was. Veel goede dingen gezien: fast breaks, sterk spel inside van elsbeth aalders en afstandsschoten van mark aalders. Maar ook slechte communicatie, waardoor leuven wel erg makkelijk naar binnen mocht rijden. Het leverde wel een wedstrijd op want de stand aan het einde van dit kwart was 38-42, nog steeds in het voordeel van rbvm.

In het laatste kwart schoot de leuvense ploeg weer met scherp en rbvm niet. Het leverde een voorsprong voor de bears op en spanning op het veld en bij het publiek. Uiteindelijk bracht de routine en het uitgespeelde spel van rbvm dan toch de overwinning. De eindstand is 57-59 geworden in Zeeuws voordeel. Topscoorder aan rbvm-kant was edwin schalkx met 16 punten.

Het begin van het nieuwe seizoen is gemaakt. Genoeg aandachtspuntjes om aan te werken met een team dat ook naar elkaar toe moet groeien.

Nog een woord van dank naar jack meerman voor het tafelen en zijn aanwezigheid. Wordt gewaardeerd!