RBVM1 – Only Friends

Na het buitenlands avontuurtje in de BeNe-competitie (in Belgie) afgelopen weekend, stond er weer een reguliere competitiewedstrijd op het programma. Voor het eerste dreamteam van RBVM. De thuiswedstrijd tegen Only Friends. Voor de beker had RBVM nog verloren, van deze Amsterdamse ploeg, dus …

Sylvana van Hees mocht na blessureleed ook weer voorzichtig minuten maken. Het zorgde er ook voor dat coach Mark Aalders kon kiezen uit 8 spelers.

Sprongbal voor Bert Freriks en de wedstrijd was begonnen. RBVM kwam fanatiek uit de startblokken en scoorde makkelijk. Only Friends vond elkaar wel, maar wist moeizaam te scoren. Snel stond er dan ook 10-4 op het bord. Makkelijke scores van Bert Freriks van afstand. Maar ook Elsbeth Aalders werd makkelijk gevonden onder het bord en schoot met scherp. Met vlagen stond RBVM slap te verdedigen, waardoor de Amsterdamse ploeg toch nog bij kon blijven. De stand aan het eind van dit eerste kwart was 18-10.

Tweede kwart in ieder geval hetzelfde spelbeeld. RBVM dicteerde het spel en liet met vlagen best goed basketbal zien. De scores waren heel divers, want nu kwamen Leendert van Gilst en Mark Aalders op het sheet door fraaie scores van afstand. Edwin Schalkxs zette de turbo aan en liet enkele fastbreaks zien. Ook vanuit de actie was hij gevaarlijk. RBVM stoomde in ieder geval door via 27-14 naar 43-24.

Derde kwart moest Only Friends komen, wilde ze nog wat betekenen in de wedstrijd. Maar ze konden het niet laten zien. Deels omdat ze het niet konden, maar ook zeker omdat de Zeeuwse verdediging fanatieker en beter stond. Verder zakte de RBVM-aanval niet in. Men bleef fanatiek en scherp. Joeri van Liere liet zich zien door hard werken en goed screening. Zeker Bert Freriks bleef moeilijk te stoppen voor de Amsterdamse ploeg. Via 49-30 naar 55-34.

Het laatste kwart waren formaliteiten. Er werd nog wat gewisseld aan beide kanten en RBVM bleef basketballen. De eindstand is 79-53 geworden.

Een fijne pot basketbal voor de RBVM-ers. Een terechte en verdiende overwinning. Heel divers spel en diverse scores. Bert Freriks was dan toch de meeste-ballen-door-het-netje-gooiert met 34 punten.

Twee punten in da pocket. Blij zijn en door naar volgende week: De -thuiswedstrijd- in het omnium in Goes!