RBVM2 RoBa / Jumpers

Een spannende dag werd er verwacht voor het tweede dreamteam van RBVM.

Er stonden namelijk een paar activiteiten op het programma in Den Haag; dus niet alleen de rolstoelbasketbalwedstrijden. Gelukkig viel het mee met het weer en nadat we iets eerder van huis waren gegaan, kwamen eigenlijk alle ploegen op tijd en hebben we het normale programma af kunnen werken. De terugreis naar Middelburg ging ook probleemloos.

De eerste wedstrijd was tegen RoBa. Altijd een goede gelijkwaardige pot basketbal; dus actie! De eerste score was voor Jack Meerman een simpele uitgespeelde tweepunter. Het spel golfde op en neer. De score ging via 4-4 naar 6-10 in Zeeuws voordeel. Nog twee sterke scores onder het bord van weer Jack Meerman en Andre Klijn zorgde voor 10-12 als stand op de borden.

Het tweede kwart veranderde weinig aan het spel. RoBa zocht de lange mannen over de elleboog. Soms kon RBVM dit goed oplossen, soms reed men achter de feiten aan. Aanvallend ging RBVM mee in het tempo van RoBa. Het leverde niet altijd degelijk basketbal op. Annette Etman haar speeltijd nog gepakt. De ruststand was 16-18 in het voordeel van RBVM. Inderdaad niet veel gescoord, wel spannend!

Na de rust liet RoBa met vlagen ander basketbal zien. Er werd af en toe druk gegeven tijdens het opbrengen van de bal; het zorgde voor onrust in het RBVM spel. Toch bleef de score gelijk op gaan: 22-22 naar 26-24. Nog een fraaie score gezien van Linda Hulstein van afstand. Ook van Francois van den Berg: fraai uitgespeeld en makkelijk scorend door het centrum. Jeroen Pijpelink werkte hard voor Ruud Groeneveld zodat laatstgenoemde zowel aanvallend als verdedigend zijn lengte kon laten zien. De stand aan het einde van het derde kwart was 28-26 in RoBa-voordeel.

Laatste kwart moest het gebeuren …. voor beide ploegen. FF liep RoBa uit naar 38-32, maar RBVM kwam terug naar 40-40. De laatste minuten waren spannend. Gemiste vrije worpen van RoBa en drie time-outs in de laatste twee minuten. Het leverde een stand van 42-40 op in Rotterdams voordeel en …. RBVM kon de gelijkmakende score niet door het netje laten gaan. De eindstand is dus 42-40 geworden in het voordeel van RoBa.

Een spannende pot basketbal door twee ploegen die er zin in hadden. Met vlagen leuk en goed basketbal en dan toch de terechte twee punten naar RoBa, simpelweg omdat zij er meer in hebben gegooid. Ruud Groeneveld was topscoorder aan RBVM-knat met 24 punten; men kan ook zeggen; 4 punten te weinig!

De felicitaties en high-fives na de wedstrijd en een duidelijk aanwezige tevreden glimlach bij RoBa-coach Fred Stam.

Door na de tweede wedstrijd. Tegen de koploper uit Den Haag: de jumpers.

De wedstrijd begon goed met het winnen van de sprongbal! Dit was ook het hoogtepuntje van de wedstrijd, daarna werd het al snel duidelijk hoe het spel zou verlopen. De jumpers zetten gelijk druk en dat leverde problemen op voor RBVM. Werd er geen fullcourtpress gezet, dan stonden er wel 5 fanatieke spelers van de Haagse ploeg strak op de driepuntslijn te verdedigen.

RBVM probeerde het wel, maar kwam er niet uit. Daar brachten de time-outs ook niets. Niets ten nadele van de jumpers; zij hebben het laten zien. Zeer afwisselend zowel aanvallend als verdedigend. Laatste kwart ook nog een paar fastbreaks laten zien. Alle complimenten en lof richting de Haags ploeg! Maar voor RBVM was het gewoon geen fijne wedstrijd. Die conclusie kan een ieder trekken als men naar de score kijkt:

eerste kwart: 2-9

tweede kwart: 6-20

derde kwart: 6-30

eindstand: 6-48

Snel vergeten!

En door naar het restaurant met de twee gouden bogen. Daar toch nog een gezellig happie met zijn allen kunnen doen. Vervolgens met een goed gevulde maag weer naar het mooie zeeland gereden.

Reacties zijn gesloten.