Rolstoelbasketballers RBVM spelen zaterdag unieke bekerfinale

“Het zou echt een bekroning zijn op ons seizoen”, zegt een hele trotse Mark Aalders, coach en speler van Rolstoel Basketbal Vereniging Middelburg (RBVM). Zaterdag speelt RBVM de landelijke bekerfinale tegen Devedo uit Ermelo, een prijs die de club nog nooit won.

Na een zeer spannende halve finale waarin RBVM tegenstander Antilope uit Utrecht met één punt verschil versloeg werd de finale gehaald. “Mega uniek”, vindt Aalders. “Een finale spelen is echt tof. We waren er eerder al dichtbij om die te halen, maar nu is het ook echt gelukt.”

Tegenstander Devedo trof RBVM al drie keer in de eredivisie dit jaar. Twee keer wonnen de Middelburgers, maar vorige week kwam Devedo als sterkste uit de strijd. “Wij hadden de play-offs om het landskampioenschap al gehaald. Zij niet. Dus voor hen stond er nog veel op het spel. Wij hebben lekker kunnen oefenen en weten nu precies wat we moeten doen aanstaande zaterdag.”
De teams ontlopen elkaar niet veel, maar Aalders denkt wel dat Devedo bang is voor zijn team. “Hun voordeel is dat ze een aantal spelers hebben dat dagelijks traint, maar wij zijn beter met schieten en hebben meer ervaring. Ik denk dat wij de grootste kans maken om te winnen.”

Het wordt echt een heel belangrijke finale voor ons. “Het zou echt een bekroning zijn op het seizoen. We doen het hartstikke goed, terwijl we het best pittig hebben gehad”, legt Aalders uit. “Onze selectie is niet zo breed en als je dan kijkt waarmee we het hebben gedaan dan is het echt knap dat we zo ver zijn gekomen.”
De bekerfinale tussen RBVM en Devedo wordt zaterdag gespeeld om 16:00 uur in Almere. Komende zondag is in Omroep Zeeland Sport een samenvatting van de finale te zien.

Radio interview te beluisteren op de site van Omroepzeeland
www.omroepzeeland.nl/nieuws/16373070/rolstoelbasketballers-rbvm-spelen-zaterdag-unieke-bekerfinale

Bron: Omroepzeeland

Reacties zijn gesloten.