Wedstrijdverslag 02-10-21

Wedstrijdverslag rolstoelbasketbal van 2 oktober in rotterdam.

Twee wedstrijden stonden er op het programma voor het eerste team van RBVM deze ronde.

De eerste tegen hoofddorp;

Enthousiast kwamen beide teams uit de startblokken. RBVM meer met de fastbreak en hoofddorp met afstandsschoten. Het leverde een eerste kwart stand op van 12-9.

Tweede en derde kwart verdedigde RBVM fanatieker en verder van de basket af. Hierdoor kon hoofddorp niet meer binnen hun schotafstand scoren. Mede hierdoor liep de score snel op naar 28-15 in de rust en 39-19 aan het einde van het derde kwart.

De wedstrijd was gespeeld en zo kon hoofddorp de schade nog enigszins beperken in het vierde kwart: terechte 47-31 winst voor RBVM. Waarbij vermeld moet worden dat de Middelburgse score veel hoger had kunnen zijn indien men iets geconcentreerder en scherper had gespeeld. Veel schoten en kansen werden toch niet afgemaakt.

Tweede wedstrijd was tegen only friends uit amsterdam.

Gelijk vanaf het begin was RBVM fanatiek. Sterkte en lengte onder het bord. Dit icm de ene na de andere fastbreak leverde gelijk een voorsprong op. Via 20-6 aan het einde van het eerste kwart naar een ruststand van 38-10 in het voordeel van de Middelburgse ploeg.

Het derde kwart nog een keer gas gegeven door RBVM; zeker Leendert van Gilst en Edwin Schalkxs reden de ene na de andere fastbreak. In het vierde kwart werd de wedstrijd uitgespeeld en stond er uiteindelijk 72-27 op de borden. Verdiend en terecht.

Een fijn weekend voor de Middelburgse ploeg met regelmatig goede acties. Beloofd wat voor de volgende wedstrijden, begin november.