Wedstrijdverslag RBVM2-RoBa3 / RBVM2-Only Friends 4

Ook voor het tweede team de eerste wedstrijden na een aantal maanden ivm corona. Naar amsterdam; 6 spelers dus speeltijd voor iedereen; we hadden er zin in!

Onze coach moest thuis blijven door coronaperikelen in zijn omgeving, zodat de honneurs door bas werden waargenomen.

 

De eerste wedstrijd was tegen roba 3.

De eerste score ook door roba. Vervolgens scoorden ruud groeneveld (van afstand) en stefano de koster (van onder het bord) erop los. Aan het einde van het eerste kwart stond er 8-2 op de borden. Geen highscore, maar rbvm had de wedstrijd wel onder controle.

Tweede kwart hetzelfde verhaal. Goede mismatch voor ruud groeneveld en schieten met het vizier op scherp. Stefano de koster reed zich vaak vrij onder het bord en leverde ook scores. Roba had hier schijnbaar geen oplossing voor. De score liep door 16-4 naar een ruststand van 18-6.

Aanvallend kwam roba met een plan uit de kleedkamer. Als men niet dichterbij kon komen, dan maar schieten van afstand. Helaas voor hen stond het vizier niet op scherp. Aan de andere kant probeerden ze hun lange man naar binnen te krijgen. Met vlagen lukte dit best aardig. FF wat huiswerk voor rbvm. Maar dit werd als team goed opgelost. De stand ging dan ook naar 24-8.

In het laatste kwart was de wedstrijd al gespeeld. Op de guardpositie werd nog gewisseld tussen linda en ruud. Ook werden er steals gemaakt door druk te zetten op hun guard. Dit lukte ook overigens best aardig. De stand liep door via 28-8 naar een eindstand van 32-14. Nog vermelden dat jeroen pijpelink zich liet gelden: een fraaie score en een fout werden genoteerd.

Een verdiende en terechte overwinning voor rbvm.

Ballen-door-het-netje-gooiers aan RBVM-kant waren jeroen pijpelink met 2 punten, stefano de koster met 6 punten en ruud groeneveld met 24 punten.

 

Door naar de tweede wedstrijd; tegen only friends 4. Gelijk problemen vooraf: geen werkende tabloid, wel een oldskool-sheet …

Een andere tegenstander, met een andere tactiek. Heel veel moest van 1 man komen. Dat leverde best wel problemen voor rbvm op, om deze af te stoppen. Verder stond het vizier niet echt scherp aan rbvm kant. Zowel van afstand als van dichtbij werd er teveel gemist. De stand 4-8 naar 10-14 aan het einde van het eerste kwart.

Tweede kwart werd er wel hard gewerkt, maar weinig resultaat. Nog steeds werd er te veel gemist aan rbvm-kant. De kleine press die de amsterdamse ploeg liet zien werd goed opgelost door linda hulstein, jack meerman en ruud groeneveld. Only friends werd wel op afstand gehouden, waardoor hun scoringsmachine ook haperde. Jack meerman was duidelijker aanwezig in de loop van de wedstrijd. Kan niet de bedoeling zijn, dat de aandacht naar hem en de randverschijnselen gaan. Zonde van de energie en levert niet het gewenste resultaat op. Alleen maar fouten en een slechte sfeer. Een bescheiden 4-5 score dit kwart, waardoor er 14-19 als ruststand werd genoteerd.

Derde kwart werd er weer gewisseld aan amsterdamse kant. Wij snapten het niet helemaal, maar konden er wel gebruik van maken. Gelijk druk op de guard van de amsterdamse ploeg, wat steals opleverde en scores. Zeker ruud groeneveld zat er vaak tussen met zijn slingeraap-armen. Jack meerman pakte zijn vierde fout  en de stand van 14-19 naar 18-19 en door naar 28-19! Uiteindelijk stond er 34-21 als stand aan het einde van het derde kwart. Duidelijk en prettig voor rbvm!

Laatste kwart ging weer gelijk op; ook door de logische wissel aan amsterdamse kant. Het waren formaliteiten. De voorsprong voor rbvm kwam niet meer in gevaar. 36-23 naar 40-25 naar een eindstand van 44-29.

Puntenmakers aan RBVM-kant waren andre klein met 2 punten, linda hulstein met 4 punten, jack meerman met 6 punten, stefano de koster met 8 punten en ruud groeneveld met 24 punten.

 

Genoeg puntjes om over na te denken voor de middelburgse ploeg. Wel goed blijven werken en basketballen en mede daardoor gewoon met 2 overwinningen terug naar zeeland kunnen rijden.

 

Ruud Groeneveld

Reacties zijn gesloten.