Wedstijdverslag RBVM1 – Devedo

Hieronder volgt het wedstrijdverslag van zaterdag 14 januari.

Op het programma voor de competitie stond de uitwedstrijd tegen Devedo. De vorige keer was het spannend en trokken we net aan het kortste eind….. Nieuwe ronde nieuwe kansen!

Sprongbal voor ruud groeneveld en de wedstrijd was begonnen. Gelijk vanaf het begin fanatiek aan beide kanten. En zo vielen de scores ook; snel stond er al 12-10 op de borden. Aan rbvm-kant moest er geknokt worden om het centerblok te bereiken, maar dat deed men dan ook. Zeker joeri van liere en sylvana van hees reden voor hun centers! Het spel werd verdeeld door edwin schalkxs, met regelmatig een goede inside-actie van hem zelf. Devedo had ook een duidelijk plan: iemand achterhouden van rbvm en het mannetje meer uitspelen. Aan het einde van het eerste kwart stond er 18-14 op de borden.

Het tweede kwart werd er gewisseld aan rbvm-kant waardoor er twee schutters in kwamen: leendert van gilst en mark aalders. Zeker mark aalders liet zich zien met fraaie schoten en scores van afstand. De ermelose ploeg stond erbij en keek ernaar. Het verontregelde hun aanvalsspel in ieder geval niet. Zij bleven heel divers basketballen en scoren. Dan een rustige opbouw met een zeker afstandsschot, dan een snelle fastbreak. Met vlagen best goed basketbal aan beide kanten, wat een ruststand opleverde van 32-30.

De tweede helft veranderde er niet echt veel kwa spel. Devedo wisselde ook behoorlijk door (zij waren dan ook met 12 man aanwezig). Het spel en de score golfde op en neer. Eigenlijk stond devedo de hele tijd voor, maar in dit kwart stond rbvm een paar keer voor. De voorsprong was overigens niet groter dan 4 punten. Elsbeth aalders nog fraaie sterke scores in de bucket. Aan het einde van het derde kwart was de stand 48-46 in het voordeel van devedo.

In het vierde kwart moest het gebeuren voor beide ploegen. Voor ruud groeneveld duurde dit kwart welgeteld 28 seconden; 5 fouten aan zijn broek en klaar. Spannend was het zeker. Devedo stond voor, maar rbvm kwam punt voor punt dichterbij. Er werd fanatiek gespeeld en ook een paar goede steals gemaakt door de zeeuwse ploeg. Het leverde een 58-55 stand op. Nog een fraaie driepunter gezien door leendert van gilst, maar ook 2x een score door edwin schalkxs …. and one …… De stand was met een paar minuten te spelen 63-59. Vrije worpen voor elsbeth aalders; eerste score en tweede missen met rebound was het plan. Het werd: geen score, tweede mis met rebound. Nog steeds spannend. Dan wordt er heel vaak gekozen om een fout te maken en hopen dat de tegenstander mist. De fout werd gemaakt; en er werd gefloten voor een onsportieve fout …… Dat betekent twee vrije worpen EN balbezit. De wedstrijd was gespeeld en een eindstand van 66-61 in het voordeel van devedo.

Jammer voor de stand en voor rbvm. Terechte winnaar uit ermelo; gewoon beter met de situatie omgegaan.

Wedstrijdfeitjes:

Topscoorders aan rbvm-kant:

Mark aalders met 19 punten (9 van 10 schoten raak en 1 van 4 vrije worpen raak)

Edwin schalkxs met 19 punten (2 punten van afstand, 14 uit de actie, 3 van 4 vrije worpen raak)

RBVM heeft wedstrijden gespeeld waar men in totaal als team 6 fouten heeft gemaakt. Deze wedstrijd 3, 3, 3, 4, 4, 4 en 5: 23 fouten totaal. Makkelijk gegeven, maar had beter mee om gegaan moeten worden! Zeker omdat er aan devedo-kant duidelijk minder fouten waren.

Goede tactische aanpassingen door de coach aan de hand van het spel van devedo, die ook goed omgezet werden (icm inzet!).

Ondanks het verlies, toch met een goed gevoel naar huis en zin in de volgende wedstrijd!

Reacties zijn gesloten.