Wedstijdverslag RBVM1 (finale dag)

Zaterdag 4 juni stond de finale dag voor RBVM 1 op het programma, in Rotterdam. Van te voren was al bekend dat we het zonder Marc Tasma en Edwin Schalkx moest doen. Op de dag van de wedstrijd kregen we nog vervelend nieuws, Ruud Groeneveld was ook afwezig. Dus we moesten de klus met 6 man klaren (uuhh, eigenlijk 5 man en 1 vrouw).

De eerste wedstrijd was tegen Antilope. De wedstrijd begon, Mark Aalders won niet de sprongbal en ook de eerste scores waren voor de topschutter van Antilope. Al snel keken we tegen een achterstand van 2-7 aan. RBVM besloot een tandje bij te doen, en Stefano de Koster werd gebracht voor Francois van den Berg. De schutter van Antilope werd meer aanbanden gelegd en door scores van Joeri van Liere, Leendert van Gilst en het echtpaar Aalders werd het eerste kwart afgesloten met een 18-17 voorsprong.
Meteen aan het begin van het tweede kwart was de voorsprong weer weg. Maar door goede afstandsschoten van Joeri en lay-ups van Mark en Elsbeth hielden we Antilope goed bij. Hun schutter was weer flink op dreef en maakte dit kwart 11 punten! Met 2 scores aan het eind van het 2e kwart trok Mark de stand nog gelijk: 30-30.
Het 3e kwart begonnen we erg sterk. Door een forse overtreding vloog Leendert nog hard uit zijn stoel en kreeg de tegenstander een flinke waarschuwing. De vrije worpen gingen er allebei in. Joeri was weer goed op schot vanaf de rechterkant en ook Mark en Leendert hadden weer hun aandeel met wat lay-ups en fastbreaks stonden we aan het eind van het 3e kwart op een mooie voorsprong: 49-43.
Een sterk begin van het laatste kwart bouwden we de voorsprong uit naar 57-43. Antilope leek nog even terug te komen, maar de overwinning van RBVM kwam niet meer in gevaar. Met een flinke beuk belandde Mark Aalders nog op de grond en kreeg de tegenstander een onsportieve fout tegen. Van de twee vrije worpen gooide Mark er één raak en bepaalde de eindstand op 62-53. (35 punten van één speler bij Antilope!!)
De finale was bereikt, alleen was het nog afwachten wie de tegenstander zou worden.

Scores:
Mark Aalders: 21 punten en 1 fout
Leendert van Gilst: 17 punten en 3 fouten
Joeri van Liere: 12 punten en 4 fouten
Elsbeth Aalders: 12 punten en 2 fouten
Francois van den Berg: 0 punten en 2 fouten
Stefano de Koster: 0 punten en 2 fouten

Door een overwinning op Hengelo was Rotterdam de andere ploeg die de finale bereikte.
Hierdoor kwamen we dus een bekende ploeg tegen, waarvan we weten waar we op moeten letten.

Mark Aalders wint de sprongbal en ook de eerste score is voor ons: 2-0 door Elsbeth. Daarna een paar scores voor ROBA en vervolgens Francois die één vrije worp weet te benutten: tussenstand 3-4.
Door prima scores van Leendert, Elsbeth en Mark wordt een voorsprong opgebouwd van 17-8.
Een time-out van ROBA en een andere tactiek van hun zorgt voor een 17-12 stand aan het eind van het eerste kwart.
ROBA blijft hoog druk spelen en RBVM heeft het hier moeilijk mee. ROBA neemt een voorsprong van 21-24. Het echtpaar Aalders brengt de stand terug naar 24-24, maar ROBA lopt vervolgens uit naar 24-30. Rust!!!

De rust heeft ons goed gedaan en we gaan weer vol vuur in de aanval. Met 2 mooie passes van Stefano worden Joeri en Leendert vrij onder de basket gezet en maken allebei 2 punten. We zitten weer in de wedstrijd!! Helaas is het maar een korte opleving en weer houdt ROBA de druk hoog en komt op een 30-38 voorsprong. De snelle mannen van ROBA geven de spelers van RBVM kopzorgen.
Een time-out van RBVM en de neuzen worden weer de juiste richting op gezet. Scores van Leendert en Elsbeth volgen en nog één tegenscore van ROBA. Einde 3e kwart: 34-40.

Een zeer rommelig vierde kwart volgt, veel fouten en rommelig spel. Een achterstand van 38-44 en de moed zakt in de wielen. Maar we geven ons natuurlijk niet zomaar gewonnen. De mouwen worden nog eens opgestroopt en we knokken ons naar een 48-46 voorsprong door 2 goede fastbreaks van Leendert. Daarna is het helaas einde wedstrijd voor hem. Met 5 fout moet hij de arena verlaten. De vijf overgebleven krijgers weten de strijd helaas niet te winnen. In de bloedstollende laatste minuten wordt verloren met 48-51 van ROBA en blijft de beker in Rotterdam.

Scores:
Leendert van Gilst: 16 punten en 5 fouten
Elsbeth Aalders: 14 punten en 2 fouten
Mark Aalders: 13 punten en 2 fouten
Joeri van Liere: 4 punten en 0 fout
Francois van den Berg: 1 punt en 2 fouten
Stefano de Koster: 0 punten en 2 fouten

Wat volgt is de prijsuitreiking waar nog een mooie beker is voor RBVM als kampioen van de B1-divisie en een medaille voor de 2e plaats op de finale dag. Een mooi bloemetje van trouwe supporter Jeroen doet het verlies iets verlichten.
Een mooie dag met 2 heftige partijen, waarbij van de eerste tot de laatste minuut is geknokt.
Chapeau voor de dame en heren!!

Stefano en Jacco de Koster 

 

Reacties zijn gesloten.