Wedstrijd verslag RBVM 2, BS Leiden, Only Friends

Het tweede dreamteam van RBVM mocht weer op pad voor een wedstrijdronde. Dit keer in het pitoreske Hoofddorp. Twee busjes en 9 spelers bereid voor een fijne zaterdag! Alleen Daan had zich afgemeld.

De eerste wedstrijd tegen Leiden. Een bekende voor ons, maar zeker ook geen makkelijke.

Dit bleek direct bij het begin van de wedstrijd. Een behoorlijke press werd er tegen ons gezet, waar we niet echt raad mee wisten. Dit bleek gelijk uit het scoreverloop: heel snel stond er 2-6 en 4-22 op het sheet. Als we dan onder de press uitkwamen, speelde de 24 seconde regel ons parten. Hierdoor konden we geen echte aanvallen spelen. Het was toch meer het haastwerk. Alles ten verdienste van Leiden. Zij deden dit gewoon heel goed.
We probeerden het wel. Via François, via Linda, met Nico. Enkele keren liet onze benjamin zien er toch doorheen te komen, mede door goed screenen door de rest. Klasse Niels! Maar we konden dit toch niet de hele tijd laten zien. De ruststand was 6-35.
In de tweede helft veel van hetzelfde. Wel zijn beide ploegen gewoon blijven basketballen! Dat is ook het vermelden waard. Nog fraaie scores gezien van Salima en Linda, op de fastbreak.
Een duidelijke overwinning voor Leiden. 20-88 stond er terecht op de borden.
De veel-ballen-door-het-netje-gooier aan Zeeuwse kant was Niels: 12 punten
De tegenstander feliciteren en doooorrrrrr!

De tweede wedstrijd, tegen Only Friends, begon weer met 0-0.
Even aftasten in het begin, zorgde ook voor scores aan beide kanten. 4-6 naar 8-14. Goede scores gezien aan RBVM-kant van Jeroen en Linda. Aan het einde van het eerste kwart was de stand 8-16 in Amsterdams voordeel.
Tweede kwart niet veel van hetzelfde. Only Friends liet een press zien, waar wij het weer moeilijk mee hadden. De tactiek was om Ruud aan te spelen en dan over de middenlijn. Ook nu ging dit met vlagen echt wel goed. Karin gooide ook goede ballen. Maar het vervolg van de aanval bleef vaak uit. We zijn niet beweeglijk en snel genoeg om dan op de aanvalshelft te komen. En als we daar dan komen, hebben we weer met de 24 seconden-regel te maken. Elkaar helpen werd wel gedaan, maar ook dit duurt dan gewoon te lang…… Ruststand 12-33. Toch weer een grote achterstand.
Tweede helft kan zo maar anders lopen …..
En dat deed het ook, maar niet ten voordele voor ons. De Amsterdamse trein stoomde door en wij kregen geen grip op de aanvallen. Er werd hard gewerkt, maar we reden er achteraan. Er werd ook wel geroepen voor hulp, maar vaak te laat. Ook dan rijd je er achteraan.
De einduitslag is 18-61 geworden. Ook nu Niels weer topscoorder: 6 punten (over de fouten hebben we het maar niet …. als je geen fouten hebt, heb je niet verdedigd 🙂)

 

Dan rest alleen nog te vermelden dat we met een echt lege tas naar Zeeland terug mochten rijden.
We vroeg klaar waren en daardoor ook niet langs het restaurant met de gouden bogen zijn gegaan…

De training van maandag heb ik een vermoeden hoe deze er uit kan zien:
Hoe gaan we met een press om?
Bewegen, scoren, rijden, bewegen, makkelijke scores, rijden etc etc.

En dan gaan we vol goede moed naar de volgende wedstrijden. Er valt nog genoeg te leren en vervolgens te laten zien!

Reacties zijn gesloten.