Wedstrijdverslag RBVM1-Only Friends / RVBM1- RoBa

Twee wedstrijden stonden er op het programma voor het eerste team van rbvm in hoofddorp.

De eerste was tegen only friends uit amsterdam.

Sprongbal voor ruud groeneveld en gelijk actie aan middelburgse kant. Was best chaotisch aftasten en enthousiast tegelijkertijd. De eerste score was gelijk voor rbvm en men stoomde door naar 6-2 en 10-4 dmv hele diverse scores. Afstandsschoten van joeri van liere, marc tasma en ruud groeneveld. Het tempo lag best hoog aan zeeuwse kant, terwijl only friends het moeilijk genoeg had om kansen te creeeren binnen de 24 seconden schotklok. Edwin schalkx zorgde voor een beetje lijn in het spel van rbvm. Einde van het eerste kwart stond er 16-8 op de borden  mede door fraaie afstandsschoten van marc aalders.

Tweede kwart ging de bal meer rond bij rbvm; hierdoor ontstonden uitgespeelde kansen en scores. Leendert van gilst vond regelmatig het netje van afstand en door de actie. RBVM stoomde door naar 29-12 en ging rusten bij een stand van 34-16.

De tweede helft veel van hetzelfde. RBVM liet met vlagen erg leuk basketbal zien en bleef heel divers scoren. Verder werd er ook volop gewisseld, waardoor de getalenteerde jeugdige stefano de koster ook aan zijn minuten kwam. 48-25 aan het einde van het derde kwart met nog sterke acties van marc tasma en elsbeth aalders onder het bord.

In het laatste kwart was de wedstrijd natuurlijk al gespeeld. Toch bleef rbvm basketballen en werd de eindstand 69-35.

Een verdiende overwinning met bij vlagen heel leuk basketbal. Diverse scores en toch ook nog een paar fouten gepakt.

Veel-ballen-door-het-netje-gooiers waren: ruud met 19 punten, mark aalders met 16 punten en leendert met 14 punten.

Op naar de tweede wedstrijd!

Deze was tegen RoBa: Rotterdam Basketbal.

Ook nu was de sprongbal weer voor ruud groeneveld. Is best een voordeel als je 2.5 m bent, met armen als een slingeraap …  Ook nu weer even wennen aan elkaar. Zeker de verdediging stond niet direct scherp. Het leverde standen op van 2-2 en 5-4. Dan stond het beter en stopte de rotterdamse score. De middelburgse ploeg liep uit naar 11-6 mede door sterke scores onder het bord van elsbeth aalders en schoten van afstand van leendert van gilst. Aan het einde van het eerste kwart stond er 18-6 op de borden.

Tweede kwart ging rbvm gelijk door met scoren. Sterk onder het bord door marc tasma en ruud groeneveld. Laatste nog makkelijke scores vanaf -zijn- centerblok. Via 26-8 naar 34-10 aan het einde van dit kwart. Daar kon rotterdam ff over nadenken in de pauze.

FF een wissel aan rotterdamse kant zorgde voor enkele scores, waardoor er 36-20 als stand op de borden stond. Maar dat was het verder dan ook wel: rbvm stoomde dan toch weer door via een met vlagen onnavolgbare leendert van gilst. 12 punten door hem dit kwart zorgde voor een stand van 48-22. 52-26 aan het einde van dit kwart.

Laatste kwart waren formaliteiten. RBVM bleef basketballen en bleef doorwisselen. De eindstand is 72-32 geworden. Terecht: de middelburgse ploeg was gewoon beter en diverser!

Wat was nog het vermelden waard? Stefano de koster weer minuten gepakt en op het sheet gekomen …. met twee fouten. Je hebt natuurlijk altijd baas boven baas; marc tasma mocht in het laatste kwart op de bank gaan zitten met 5 fouten waaronder 1 technische …

Topscoorder was nu duidelijk leendert met 25 punten! Thumbs up dude!

Twee fijne overwinningen voor RBVM! De volgende competitieronde is in maart.
Maar het dreamteam mag al eerder in actie komen: op 19 februari is de halve finale van de beker in Rotterdam tegen RoBa … daar kijken we naar uit!