Bekerwedstrijd RBVM1- Only Frients1 / RBVM1-Devedo1

De bekerronde bij de rolstoelbasketballers heeft afgelopen zaterdag plaatsgevonden in middelburg in de sprong.

Er waren 2 poules met 6 teams. RBVM was ingedeeld bij only friends 1 uit amsterdam en devedo 1 uit ermelo. De nummers 1 en 2 gaan door en spelen dan tegen de nummer 2 en 1 uit de andere poule. Een uitdaging voor de rolstoelbasketballers uit middelburg …

Eerste wedstrijd tegen only friends 1 begon tam. In de verdediging reed men achter de feiten aan en liet men zich nauwelijks gelden. Aanvallend was dit ook zo, maar viel het minder op. Wat op viel is dat de schoten niet erin gingen aan rbvm-kant. Zekere schutters als leendert van gilst en mark aalders misten veel. Hierdoor liep only friends gelijk uit. Pas het tweede kwart kwam rbvm tot leven en kwam er meer actie in de wedstrijd. De schoten vielen iets beter, en er werd geknokt en ook van onder het bord gescoord, mede ook door hard werken van joeri van liere. Edwin schalkx met zijn acties, elsbeth aalders met powerr. De grootste achterstand was 12 punten en langzaam werd deze kleiner. In het derde kwart nog 8 punten voorsprong voor de amsterdamse ploeg. Daar gingen de afstandsschoten er ook niet meer allemaal in. Via 24-32, ging het naar 28-34 aan het einde van het derde kwart. Door meer aanwezigheid en te blijven knokken kwamen de middelburgers dichterbij: 36-38. Laatste 2 minuten waren uitermate spannend voor beide partijen en leverde een eindstand op van 41-41.

De tweede wedstrijd was tegen devedo 1. Een andere wedstrijd dan tegen only friends. RBVM deed nu wel gelijk mee vanaf het begin. Het vizier stond scherper en er werd van afstand gescoord door leendert van gilst en mark aalders. Verder was het heel divers aan zeeuwse kant: dan weer een fastbreak door edwin schalkx, dan lengtevoordeel en makkelijk schotje door ruud groeneveld. Aanwezigheid in de bucket door marc tasma en elsbeth aalders. De ploeg uit ermelo had het er regelmatig moeilijk mee. Dat bleek ook wel uit de score; verder dan 4 punten voorsprong kwam devedo niet.

Het was niet allemaal makkelijk. Regelmatig werd er een rbvm-er door devedo achtergehouden en creeerde ze zo een 5 tegen 4 situatie. Hier tegen had rbvm weinig in te brengen: dat is dan toch de kwaliteit van devedo.

Aan het einde van het derde kwart stond er 38-40 op de borden. Het beloofde een spannend laatste kwart. Gelijkwaardig golfde het spel op en neer en heeft rbvm nog 2 punten voorgestaan. Ook nog een harlem globetrotter-actie gezien van elsbeth aalders. Marc tasma liet zich iets te veel gelden in het veld en moch eruit met 5 fouten. Met nog 26 seconden te spelen was de stand 49-51. Laatste time-out van rbvm met het plan om een lange aanval te spelen met een driepunter. De lange aanval ging goed, de driepunter werd een makkelijk 2 puntsschot. Waardoor er 51-51 op de borden stond met nog 5 seconden te spelen en devedo balbezit. Verder dan een wanhopig schot van afstand kwam devedo niet en dus bleef de stand 51-51.

RBVM heeft zich goed laten zien dit weekend met deze twee gelijke spelen. Omdat only friends van devedo had verloren, mag de middelburgse ploeg verder naar de volgende ronde. Dat is een puike prestatie door hard te knokken als team! De tegenstander is de nummer 1 uit de andere poule: RoBa 1 uit rotterdam.