Wedstrijdverslag RBVM2-RoBa / BRVM2-Redeoss

Hieronder volgt het wedstrijdverslag van het tweede rolstoelbasketbalteam van RBVM van zaterdag 9 oktober:

Een tweetal wedstrijden stonden er op het programma in Rotterdam. Eerst tegen RoBa.

Het begin liep stroef voor de Middelburgse ploeg. Even zoeken naar elkaar in de eerste wedstrijd dit seizoen. Balverlies en scores aan RoBa basketbal leverde al snel een achterstand op van 4-12. Tweede kwart ging iets beter, zowel aanvallend als verdedigend. Het leverde een ruststand op van 10-20.

Derde kwart stond de RBVM verdediging beter. De schutter van RoBa werd van de basket weggehouden. Doordat niet alle schoten aan zeeuwse kant erin gingen, liep RBVM erg langzaam in. Eind derde kwart 20-29. In het laatste kwart kon RBVM het spel niet meer veranderen en speelde RoBa het gewoon uit met een verdiende overwinning van 28-35. Opvallende scores waren er van Jeroen Pijpelink (fraai afstandsschot) en Ruud Groeneveld (18 punten).

De tweede wedstrijd was tegen Redeoss.

Ook nu weer een slecht begin, waardoor er gelijk een achterstand ontstond. Via 3-6 naar 7-14. Echt een overtuigend aanvalsspel werd er niet gespeeld. De bal ging wel rond, op afstand van de basket. Er werd wel gezocht naar openingen. Linda Hulstein en Ruud Groeneveld wisselde regelmatig van positie, wat wel scores opleverde, maar niet meer dan dat.

Tweede helft veel van hetzelfde. Redeoss gebruikte de maximale 24 seconde voor de aanval. RBVM probeerde afwisselend aan te vallen. Stefano de Koster liet zich nog gelden in het derde kwart met 4 punten. Ook nu trok de Middelburgse ploeg weer aan het kortste einde. Redeoss speelde het uit, met een terechte eindstand van 19-23 op het scorebord. Topscoorder aan RBVM-kant was Ruud Groeneveld met 12 punten.