Wedstrijdverslag RBVM2- BS leiden / RBVM2-RoBa

 

Hier volgt het wedstrijdverslag van afgelopen 13 november. De tweede speelronde van het tweede team van rbvm, dit keer in delft.

 

De eerste wedstrijd was tegen de koploper leiden. Fanatiek startte de wedstrijd met een paar persoonlijke fouten. Het duurde toch 5 minuten voordat de eerste score viel. Vanaf het begin pakte rbvm de voorsprong en stond aan het einde van het eerste kwart voor met 4-6.

Tweede kwart hetzelfde beeld. Veel kansen werden gemist, aan beide kanten. In de laatste minuten wist de Middelburgse ploeg dan toch een grotere voorsprong te pakken doordat men beter uit de leidse press kwam, door goed teamwork! Snel liep de score dan via 11-12 naar 11-18.

De tweede helft kwam de voorsprong van rbvm niet meer in gevaar. Met vlagen werd er goed basketbal gespeeld met fraaie afstandsschoten van francois van de bergh en linda hulstein. Maar ook de pressverdediging werd verder goed uitgespeeld door de middelburgse ploeg. Via 20-25 stond er uiteindelijk 28-35 op de borden.

Topscoorder aan rbvm-kant was ruud groeneveld met 21 punten.

 

De tweede wedstrijd was later op de middag tegen ROtterdam BAsketbal. Laatste ontmoeting leverde een nipte nederlaag op.

De start was weer fanatiek, maar werd er niet met scherp geschoten. Veel persoonlijke fouten werden er gemaakt; hierdoor mocht ruud groeneveld ff op de bank komen zitten met 3 fouten in het eerste kwart. Spannend was het wel: 4-4 naar een 8-6 achterstand.

Tweede kwart stond de verdediging van roba goed, waardoor rbvm er niet doorheen kwam. Aan het einde van dit kwart stond er 9-9 op de borden, mede door een sterke score van andre klijn onder het bord. Laatste paar minuten werd ruud groeneveld er toch weer ingebracht wat gelijk een paar fijne scores opleverde, ook door het goede screenen van annette etman en jeroen pijpelink. Zo pakte rbvm toch de voorsprong van 9-9 naar 9-19.

Derde kwart speelde de Zeeuwse ploeg degelijk basketbal en werd de voorsprong gehandhaafd 11-25.

In het laatste kwart werd er nog wat uitgeprobeerd wat een paar mooie scores van jack meerman opleverde. Ook linda hulstein liet zich weer gelden van afstand.

De eindstand is 13-37 geworden. Terecht en verdiend. Topscoorder aan rbvm-kant was ruud groeneveld met 22 punten (en 3 fouten).

Fijn weekend voor de Middelburgse ploeg met 2x winst. Het is ook ongekend spannend na deze speelronde: de vijf ploegen staan allemaal op 4 punten na 4 wedstrijden. Op doelsaldo staat rbvm bovenaan. Dat belooft wat voor de rest van de competitie te beginnen op 11 december wanneer de derde speelronde gespeeld wordt in sporthal de Sprong in Middelburg!

Stand na deze wedstrijd 

RBVM2

  Team Gespeeld Punten Doelsaldo
1 R.B.V.M. RSE 2 4 4 20
2 BS Leiden RSE 1 4 4 12
3 Redeoss RSE 1 4 4 -3
4 Only Friends RSE 4 4 4 -13
5 Rotterdam Basketbal RSE 3 4 4 -16

Reacties zijn gesloten.