Wedstrijdverslag 02-02-19

Wedstrijdverslag van zaterdag 2 februari door onze verslaggever Ruud:

Na het belgische toernooi-uitje begin januari, mochten we ons vizier weer op het noorden richten. Er stonden twee wedstrijden in de planning in ridderkerk. Het was weer een heel gehossel om iedereen daar te krijgen ….. maar natuurlijk lukte dat. Ruud en andre mochten de eerste bakkies koffie bestellen en waren daar heel content mee. We waren zeker met veel mensen (9), maar toch ook een paar afwezigen. Salimma had op de laatste training een ongelukje met haar vinger en zal aankomende tijd niet mee kunnen doen. We wensen haar wel beterschap en rust toe! Komen kijken en aanmoedigen mag altijd!

Bas heeft errug zijn best gedaan om aantekeningen van de wedstrijden te maken. Hierdoor kan ik mijn best doen om er een mooi wedstrijdverslag van te maken. Sinds enkele jaren wordt alles direct met sportlink gedaan, waardoor het oldskool wedstrijdsheet niet meer bestaat. De wedstrijd kan ik dus, zonder sheet, niet meer terugkijken….

De eerste wedstrijd tegen ISR:

Onze warming-up verliep niet helemaal vlekkeloos, maar zorgde er wel voor dat iedereen warm was. Al die ballen die wegsprongen en niet gevangen werden, moesten natuurlijk wel weer gehaald worden 😊. Starting five: joeri, jeroen, ruud, mark en leendert. Sitting six: peter, francois, bruce, andre, mark en bas. Waarbij de laatste twee het ook heel goed op een balkonnetje zouden doen ….

Sprongbal vakkundig verloren door ruud en de wedstrijd was begonnen. Gelijk vanaf het begin stonden we goed in de verdediging. Aan ISR kant wat rustige positiewisselingen die we goed konden meeswitchen. Eerste scores aan rbvm-kant door leendert. De scores aan ISR-kant lieten ff op zich wachten. Veel moest van hun grote dude komen. Dit hadden we snel in de gaten; hij vroeg wel al onze aandacht, maar scoorde in ieder geval niet aan de lopende band. Via 8-2 stoomde we door naar 14-4. Goede powerr van ruud onder het bord, fraaie effect-balletjes-via-het -bord van leendert. Op de borden stond 18-4 als stand aan het einde van het eerste kwart: nice.

Tweede kwart werd er flink doorgewisseld en ook gescoord. Goede verdedigende rebounds gezien van peter en francois, gevolgd door fraaie passes weer van peter en francois, waar veelal leendert op kon rijden en scoren. Dat ging met vlagen in een goed tempo, waardoor je gewoon de score kon vieren op je eigen helft: TOP. Als de lange bal niet direct afgemaakt kon worden, werden de trailers gezocht en gevonden. Vaak kwamen wij er met 4 man uit, tegen 2 of 3 ISR-verdedigers. Dit werd niet-egoistisch uitgespeeld en fraai uitgespeeld door leendert, jeroen en joeri. Ook als de trailers later kwamen, was het vaak nog steeds zinvol. Ruud scoorde een paar keer met een late rebound, maar ook als late trailer. We stoomden door naar 22-4. Aanvallend kon ISR niet heel veel afwisseling laten zien. Hun lange man ging voor de balvastigheid als guard spelen. De bal bleef wel in hun bezit, maar de scores bleven uit. Als hij dan gaat schieten en het niet op zijn heupen krijgt-heeft…. dan blijft de score bescheiden: 26-6 was de ruststand.

In de pauze nog wat tactische info gekregen van onze enthousiaste coaches. Normaal gesproken gaan deze in een decibelletje of 82, maar nu gingen ze een paar decibelletjes minder en een octaafje hoger … 😊. Een soort Joe Cocker-variant. Mark was namelijk niet helemaal fit en dit sloeg op zijn stem; wel top dat je toch mee bent gegaan!

Derde kwart gingen we vrolijk verder. Dat was toch wel netjes gezien de stand. Paar keer de bal bij een aanval over de breedte laten gaan. De eerste keren zorgde dit voor kijkende ogen bij de tegenstander en bij enkele RBVM-ers. Denk dat iedereen zich nu wel bewust is geworden dat het primma is dat de tegenstander kijkt, maar dat de beweging en actie juist dan van ons moet komen! Wel weer een paar goede kansen uit ontstaan en scores. Joeri op het sheet met 50% score uit zijn vrije worpen, jeroen met een lay-uppie. Verder probeerde de coach veel en eerlijk door te wisselen, waardoor iedereen aan zijn minuten kwam. 42-14 stond er na de derde 10 minuten op de klok.

Vierde kwart is natuurlijk het laatste kwart. De wedstrijd was al gespeeld. Ik vond het toch knap van ons dat we toch een basketballend vierde kwart hebben kunnen laten zien. Jeroen 4 punten dit kwart, francois ook scorend op het sheet. Naast de veel-te-veel-punten die leendert erin gooide, toch ff vermelden dat er een vrije worp mis ging. Verder is er nog een technische fout gegeven aan de grote dude van ISR. De reden is mij onbekend; dus vermoed ik commentaar op de leiding. Mocht de pret niet drukken; een dikke verdiende overwinning voor ons: 70-16 … in da pocket ….

Een dikke overwinning voor RBVM. Goed blijven ballen in alle vier de kwarts. Doordat er goede passes gegooid werden, konden de fastbreaks gereden worden. Doordat we een aantal mensen hebben die op de mm kunnen passen, werd ruud vaak onder het bord gevonden. Deze wedstrijd konden leendert (21) en ruud (26) veel punten scoren, gevolgd door marc (12). Maar de teamprestatie is nog beter en belangrijker. Deze wordt in de totale score uitgedrukt: 70-16. Een dikke thumbs up aan allen!

Er volgde een wedstrijd pauze, voor de meeste in ieder geval. Marc moest nog fluiten en RBVM moest nog een drietal tafelaars leveren. Daarna volgde de wedstrijd tegen JBC.

Tussen de wedstrijden zat genoeg tijd. Dus prima om weer een beetje op gang te komen dmv de warming-up. Deze ging ook beter dan bij de eerste wedstrijd. Ondertussen was het ook bekend wie de scheidsrechters waren; helaas maar 1. Dan kun je zeggen; wel 1 met ervaring. Maar 2 zien altijd meer dan 1. En door maar met 1 scheidsrechter te fluiten, gaat het wedstrijdtempo niet omhoog. Simpel omdat de scheidsrechter niet bij de aanvalsachterlijn kan zijn en ook bij de verdedigingsachterlijn; hij zal zich altijd rond de middenlijn bevinden en van daaruit fluiten.

Genoeg vooroordelen vooraf. Gas op die lollie met de wedstrijd tegen JBC. Zij hadden net gewonnen van Arrows; dus waren ze net als wij in de winning-mood. Sprongbal duidelijk voor ruud met een tippie naar marc. Vrije lay-up op de basket en … mis … De rebound ging er wel in. Was de scherpte er nog? Schotje leendert wilde er niet in. Marc scoorde wel van afstand en van onder het bord. Gelukkig liepen we zo dan toch uit naar 8-0. We hielden de JBC-ers wel goed buiten de bucket. Vaak, vanwege de 24 sec-klok, werd er dan toch geforceerd geschoten. Het leverde weinig scores op voor JBC. Ook aan RBVM-kant werd er weinig gescoord; ruud werd wel gevonden, maar gooide geen deuk in het wel bekende pakkie boter. Gelukkig scoorden francois en bruce scoorden wel aan RBVM-kant, waardoor de score aan het einde van het eerste kwart 19-2 werd.

Het tweede kwart veranderde er niet veel aan het wedstrijdbeeld. Leendert kwam nog enkele keren door op de fastbreak en vooral marc liet zich gelden van onder het bord en van afstand. Gelukkig zijn de RBVM-guards ook groot geworden met de wijze spreuk: -de aanhouder wint-, want ruud bleven ze aanpassen. Maar misschien moet hij toch maar een paar energy-drankjes nemen in de rust ipv een T-tje; er gingen bijzonder weinig ballen door het netje! Marc zijn twee vrije worpen er allebei ingegooid. Dan is de ruststand 33-2 geworden.

In de pauze schakelde mark nog ff een paar decibels naar beneden, maar wist toch uit te leggen dat we er zelf nog iets van konden en moesten maken. Door bijvoorbeeld steals te maken wanneer JBC passten. Klinkt als een goed plan, maar tijdens de hele tweede helft konden we dit bijzonder slecht omzetten. We stonden eerder en dichter bij onze tegenstander, maar pakten maar enkele steals (door hun slechte passes). We hielden onze tegenstander alleen nog verder van de basket, waardoor zij (bijna) niet meer in de buurt van de basket kwamen. Zij probeerde echt de bal in de ploeg te houden en zekere passes te geven. Zoals gezegd; weinig steals, veel fouten. Leendert 2 lay-uppies gescoord na een steal. Ruud nog een aanvallende rebound erin gegooid na de vierde poging. Ik denk dat het een memorabel slechte derde periode was … helaas …  43-4 was de stand.

In het laatste kwart veranderde kwa intenties niet veel. We wilden errug graag laten zien dat we het wel konden omzetten. Dit kwart leverde ook wel scores op. Maar het echte plezier was nergens te bekennen, zowel aan JBC-kant als aan RBVM-kant niet. We kwamen er nog een paar keer goed uit met leendert, joeri en marc. Mannetje meer en niet egoistisch; en score! Uiteindelijk ook nog een paar scores van ruud, mede doordat hij snel (of was de tegenstander langzaam?) in de bucket was, gevolgd door een snelle bal via leendert-marc. De eindstand is 65-8 geworden. Veelscoorders deze wedstrijd waren leendert (20) en marc (18).

Jammer dat we er niet een fijne-plezierige wedstrijd van hebben kunnen maken! Zowel voor ons als voor de tegenstander. Doordat de scheidsrechter de bal altijd eerst wilde hebben (terecht), bij een uitbal, zorgde dit er ook niet echt voor dat er een tempootje ontstond. Dit was zeker niet in ons voordeel. Dat was dus wel een nadeel met maar 1 scheidsrechter. Waarbij de scheidsrechter gewoon goed gefloten heeft. Laat dat ook ff opgemerkt zijn. Maar we moeten ook zeggen: wel weer gewonnen. We nemen het leermomentje mee naar de training. Komen er op terug en zorgen dat het de volgende keer beter gaat! En als je 1 slechte wedstrijd per seizoen speelt, dan hebben wij deze nu gehad.

Publiek hebben we ook gezien! Annette en moeders, heel de familie van leendert, jeroens ouders, bert met zijn strakke kapsel 😊. Allemaal thumbs up!

We hebben nog ff een drankje gedaan met zijn allen, om vervolgens random weer naar huis te gaan met de 4 punten in de tas.

Maandag weer lekker trainen met een 3 tegen 3-special en …. de kennissen-familie-dag komt dichterbij …