Wedstrijdverslag Bekerronde RBVM1.

Hieronder volgt het verslag van de bekerronde van RBVM 1.
Twee poules met 3 teams; de beste twee gaan door naar de kruisfinales.
RBVM zat in de poule met Sunrise medical Braves uit doorn en Only friends uit Amsterdam.
De eerste wedstrijd was tegen Sunrise medical Braves. In de competitie een duidelijke overwinning voor RBVM….
Gelijk goed en fanatiek van start na de sprongbal. Makkelijke scores van Bert Freriks en Ruud Groeneveld leverde 6-0 op. De Braves wisten niet inside te komen en hun schoten vielen niet. Deze twee punten gingen juist wel goed aan RBVM kant. Bert Freriks werd makkelijk gevonden inside en de afstandsschoten van Joeri van Liere gingen er wel in. 12-1 door naar 15-5 en een stand aan het einde van het eerste kwart van 19-7.
Tweede kwart moesten de Braves iets doen om in de wedstrijd te blijven. De verdediging stond hoger en beter, waardoor RBVM veel moeilijker inside kon komen. De schoten moesten ook van ver komen. Dit veranderde de stand duidelijk, want deze ging naar 23-18. RBVM deed wel zijn best, maar kon de doorsnee aanval niet onderbreken. Goede acties van de Braves in de bucket en makkelijke schotjes van niet al te ver weg. Coach Mark Aalders heeft met een time-out nog wat geprobeerd te veranderen, maar het team heeft het niet om kunnen zetten. De ruststand was 26-33 in doorns voordeel.
In de pauze heeft RBVM het spel kunnen overdenken. Aanvallend werd Elsbeth Aalders in stelling gebracht. Het leverde een aantal sterke scores op vanonder het bord. Ook Bert freriks werd weer gevonden. Alleen verdedigend bleef RBVM het antwoord schuldig. De Braves gingen gewoon door met hun spel en vonden elkaar makkelijk: 34-41 naar 38-45.
In het laatste kwart moest het gebeuren. En er waren nog genoeg minuten te gaan. Inzet was er wel aan Zeeuwse kant, maar scherpte niet. Er werd best veel gemist en ook het vierde kwart stond de Zeeuwse verdediging niet goed. Men kreeg geen vat op de aanvallen van de Braves. Eigenlijk speelde de Braves het vierde kwart gewoon gecontroleerd goed uit. Hierdoor ging de score naar 41-53 en is de eindstand 45-60 geworden.
Niets op te merken en niets te klagen. Veel-ballen-door-het-netje-gooier was aan RBVM kant Bert Freriks met 19 punten.
Verder Felicitaties naar doorn en zitten op de blaren! Misschien nog ff achter de oren krabben?!

Gelijk aansluitend de tweede wedstrijd: tegen Only Friends. Ook deze had RBVM gewonnen in de competitie!
Sprongbal met de vingertoppen voor RBVM en actie! Zo was het ook. Enthousiast en makkelijk scorend kwam RBVM uit de startblokken. Ruud Groeneveld met makkelijke afstandsschotjes en Edwin Schalkxs met de inside-actie. Only Friends wist hem niet te stoppen of alleen dmv een fout. Op het scorebord heel snel 8-2 en 13-4. Om dan toch te eindigen met 23-16.
Tweede kwart pakte de Amsterdamse verdediging RBVM weer hoog op. Dat zorgde gelijk voor problemen aan Zeeuwse kant. De mannen van de actie, Bert Freriks en Edwin Schalkxs werden goed opgepakt en de afstandsschoten vielen zeker niet allemaal. Verdedigend liet men Only Friends te dichtbij komen en werd er gewoon te mak gespeeld. Dat laatste blijkt ook wel aan het aantal fouten: eerste kwart 0 en tweede kwart 0! De stand ging van 27-32 naar een ruststand van 35-42…
Derde kwart werd er een strak strijdplan bedacht door coach Mark Aalders. Fanatieker, bal rond laten gaan, niet direct na 1 pass schieten, langzame man van Only Friends achterhouden. Mooi plan, maar als het niet omgezet wordt…. de stand ging naar 47-56.
Laatste kwart moest het direct gebeuren. Misschien kon RBVM conditioneel nog iets doen. Want aan RBVM kant werd er wel gewisseld aan Amsterdamse kant minder. Er kwam wel meer inzet en fanatisme. Aan beide kanten overigens. De score ging naar 49-62 en 53-64. De laatste paar minuten kwam het besef dat RBVM niet meer ging winnen. De eindstand is 57-68 geworden. Deze kwam ook niet meer in gevaar voor Only Friends. Gecontroleerd uitgespeeld en een terechte overwinning voor de ploeg uit Amsterdam.

Jammer voor het eerste dreamteam van RBVM. We zagen de twee nederlagen niet aankomen…
Dachten we er te makkelijk over? Twee keer gewonnen in de competitie en dus doen we het wel ff-tjes? Denk dat dat te makkelijk is.
En bovendien: de twee tegenstanders hebben het wel laten zien! Valt helemaal niets in te brengen tegen de winnaars Only Friends en Sunrise medical Braves. Zij wisten zich wel aan te passen aan de wedstrijd en van een achterstand terug te komen en zelfs de wedstrijd te winnen.
Een weekje rust om de zonden te overdenken en dan weer fris en fruitig in de competitie knallen!