Wedstrijdverslag Only Friends2-RBVM2 / RBVM2-Kameleon1

Zaterdag 8 oktober stonden er de eerste twee wedstrijden op het programma voor rbvm 2 in rotterdam dit seizoen.

Eerste wedstrijd tegen only friends 2; vorig jaar speelden er nog 4 teams van only friends in de competitie … nu nog 2…

Sprongbal voor ruud groeneveld en de wedstrijd was begonnen. Beide teams moesten wennen aan elkaar. RBVM startte beter en wist makkelijker te scoren. Only friends wist elkaar niet goed te vinden en kwam alleen tot geforceerde schoten, die mis gingen. Het eerste kwart was duidelijk voor rbvm: 14-1. Fraaie scores gezien van afstand van jeroen pijpelink, jack meerman van onder het bord. Ruud groeneveld mocht drie keer 2 vrije worpen nemen.

Het tweede kwart liep het stroever. De scherpte was minder en vooral verdedigend te slap. Teveel de bal volgen ipv je eigen tegenstander. Only friends herpakte zich en pakte ook het tweede kwart. De ruststand was 16-7. Dit moest beter.

En het ging ook beter in de tweede helft. Makkelijke scores van ruud groeneveld onder het bord en rond de bucket. Fraaie score van afstand van bruce mott. Verdedigend stond rbvm weer scherp en hield only friends weg van het bord. Aan het einde van het derde kwart stond er 30-11 op het bord.

Het vierde kwart was al gespeeld voordat deze was begonnen. RBVM bleef fanatiek en speelde goed door. Aan amsterdamse kant moest hun lange man eruit met 5 fouten. Stefano de koster liet zich goed gelden van afstand en onder het bord. Linda hulstein bleef strooien met goede passes. De eindstand is terecht 44-15 geworden.

De tweede wedstrijd was tegen het haagse kameleon. Vooraf wisten we niet veel over de tegenstander…

Sprongbal weer voor ruud groeneveld. Kameleon zat er gelijk goed bij. Kwa samenspel wisten ze elkaar goed te vinden. Speelde het uit kwa lengte en kwamen goed vrij onder het bord, wat makkelijke scores opleverde. RBVM reed achter de feiten aan. Deed wat terug door scores van ruud groeneveld van afstand en onder het bord. Maar de voorsprong voor de haagse ploeg was al gemaakt: 12-6.

Tweede kwart veranderde er niet veel. Hierdoor liep de stand gedegen op naar 26-10 in haags voordeel.

De tweede helft begon fanatieker aan rbvm-kant. Er werd geknokt voor elkaar en leverde uitgespeelde kansen op. Zeker bruce mott en jeroen pijpelink reden voor lange man ruud groeneveld. Het derde kwart was het beste kwart kwa spel van de middelburgse ploeg, ook al kwam dit dan niet tot uiting in de stand: 38-14.

Laatste kwart waren formaliteiten. RBVM liet het er niet bij zitten en probeerde aanvallend nog wat uit dmv een in het spel wisselende guard met linda hulstein en ruud groeneveld. Het leverde een  paar goede basketbalmomenten op, waarop men verder kan bouwen. Maar het leverde geen verdere bijdrage aan de stand van 52-22. Een basketballes door kameleon voor rbvm 2. Terechte nederlaag en helemaal niets van te zeggen.

Reacties zijn gesloten.