Wedstrijdverslag RBVM1 – Antilope1

Hier volgt het wedstrijdverslag van zaterdag 10 december: RBVM 1 – Antilope 1

Gelijk vanaf het begin actie. Maar dit leverde geen scores op. Antilope kwam duidelijk beter uit de startblokken. Makkelijke scores en al snel stond er 0-4 op de borden, en een onsportieve fout. Alles aan Utrechtse kant. Antilope hield vast naar 2-8 en 4-10. Aan RBVM kant ging het gewoon moeizaam. Al snel volgde een time-out aan Zeeuwse kant. Kon dit voor verandering zorgen? Het spel werd wel anders. Goede scores gezien van Elsbeth Aalders, maar ook van Bert Freriks. Zijn vizier stond in ieder geval scherper. De stand ging van 6-10 naar 14-16 aan het einde van het eerste kwart.

Tweede kwart herpakte RBMV zich nog een keer. Edwin Schalkxs kwam ook op het sheet met fraaie scores. Verder werd Bert Freriks regelmatig en goed gevonden, wat scores opleverde. Joeri van liere liet zich ook zien door hard knokken en goed rijden voor het team. Verdedigend stond met ook beter. Er werd beter gecommuniceerd. De stand ging van 17-16 naar 23-18. Een gaatje was geslagen. Nu een time-out door antilope. Nu probeerde de Utrechtse ploeg het spel te veranderen, maar dit was niet terug te zien in de scores. Edwin Schalkxs nog foutloos vanaf de vrije-worp-lijn, maar aan utrechtse kant veel missers. De stand ging 32-20. Toch nog ff vermelden dat Bert Freriks ook heel vakkundig zijn twee vrije worpen miste 😁. Joeri van Liere op het sheet met een afstandsschot evenals mark Aalders. Het leverde een ruststand op van 40-22. Was de wedstrijd al gespeeld?!

De tweede helft begon weer fanatiek aan beide kant. Zeker de center van antilope was enthousiast en wist vaak weer in goede positie te komen. Waar hij in de eerste helft nog wel eens miste, stond zijn vizier nu op scherp. Langzaam knokte de Utrechtse ploeg zich terug naar 41-32….Schotjes van Mark Aalders en Leendert van Gilst werden bij RBMV geteld: 47-38. En toch weer antilope naar 47-42. Dit was de stand aan het einde van het derde kwart.

Het was spannend en het was nog niet gespeeld. Zo knap als dat antilope terugkwam, zo knap was het natuurlijk ook elke keer weer dat RBVM uitliep. Voordeel bij RBVM was dat er veel mensen kunnen scoren: Edwin Schalkxs, Bert Freriks en Elsbeth Aalders maakten de eerste scores dit kwart, waardoor er 57-48 op de borden kwam. Dan moet er geforceerd gaan worden door de bezoekende ploeg. Dit leverde zeker scores op, maar wel in het voordeel van RBMV! 60-50 naar een eindstand van 65-52.

Een verdiende overwinning voor RBMV. Hard voor geknokt met zijn allen in een spannende en attractieve wedstrijd! Thumbs up!

Foto van Rien Paardekooper www.kieknoe.nl

Reacties zijn gesloten.