Wedstrijdverslag RBVM1 – Braves

Door de brand in het AZC in Middelburg, moesten we uitwijken en op zoek naar een andere sporthal. Dankzij de inzet van Mark Aalders en de flexibiliteit van het Omnium kon de wedstrijd in Goes gespeeld worden. Klasse jongens!

De eerste keer tegen de Braves; dit was ook te zien in het begin van de wedstrijd. Een beetje afwachtend en tam werd er gestart door RBVM. Bert Freriks werd makkelijk gevonden in de bucket, met score. Ook Elsbeth Aalders was sterk in de bucket. De stand ging gelijkwaardig op. Via 4-4 naar 8-7. Ook een paar goed screens gezien met fraaie scores van Edwin Schalkxs en Leendert van Gilst. De eindstand aan dit eerste kwart was 12-11 in Zeeuws voordeel.

Tweede kwart werd er wat gewisseld en kwam er wat lengte in het veld door Ruud Groeneveld en Mark Aalders. Verdedigend werd het, misschien (?), wat statischer aan RBVM kant. Maar dit resulteerde wel in geforceerde schoten van de bezoekers, die er niet allemaal in gingen. De stand schoot door naar 18-13 en 27-16, mede door de nog steeds makkelijk scorende Bert Freriks met zijn schotjes en Edwin Schalkxs met de actie. Mark Aalders kwam op het sheet met fraaie afstandsschoten. De ruststand was 33-16.

Na de rust moest de ploeg uit Doorn wat laten zien, wilden ze nog meedoen in deze wedstrijd. Maar dat viel tegen. Er werd wel doorgewisseld aan Braves-kant, maar de perfecte samenstelling werd niet gevonden. Aan Middelburgse kant haperde het niet. Joeri van Liere zijn punten gemaakt van afstand. Ondertussen hield RBVM ook iemand uit het spel tijdens de aanval. Dit leverde echt een mannetje-meer op, en dus ook scores! De Braves zijn ook nog in foutenlast gekomen.  Aan het einde van dit kwart stond er 48-28 op de borden.

Vierde kwart waren formaliteiten. Dat was voor beide ploegen ook wel duidelijk. Waarbij overigens beide ploegen wel bleven basketballen! Dit blijkt ook wel aan het aantal fouten dit kwart: beide ploegen waren in foutenlast. Ook aan RBVM-kant werd er doorgewisseld. Nog een paar goede basketbal-acties gezien: goede effecte screens, maar ook de lange man vinden onder het bord. De eindstand is 61-35 geworden. Een terechte en verdiende overwinning voor het rollende dreamteam uit middelburg.