Wedstrijdverslag RBVM1 – DEVEDO

De eerste wedstrijd van de reguliere competitie voor RBVM1. Na twee valse starts, geen scheidrechters en afzegging door de tegenstander, stond de uitwedstrijd in Ermelo op het programma tegen devedo.

RBVM kwam goed uit de startblokken en pakte direct een voorsprong door sterke scores van onder het bord door Elsbeth Aalders. DEVEDO speelde zeker mee, maar de schoten vielen niet. Hierdoor stond er al snel 0-3 als stand. Edwin Schalkxs liet zich zien door goede acties van afstand en op snelheid. Hierdoor stoomde de Middelburgse ploeg door naar 0-11! Aan het einde van het eerste kwart stond er 5-15 op de borden.

Tweede kwart moest devedo natuurlijk wat laten zien. Regelmatig werd de mismatch gevonden en daaruit gescoord. De aanvallen van RBVM werden of ver ontregeld of werden ver van de basket gehouden. Hierdoor kwam de Ermelose ploeg terug in de wedstrijd. Via 8-15 werd het 13-19. Problemen stapelde zich op voor RBVM. Er werd vaak iemand achtergehouden en fouten werden ook geïncasseerd. Zeker Sylvana van Hees is, als laagpunter, een belangrijke pion in de Middelburgse ploeg. Zij pakte al snel haar derde fout. De ruststand was 18-22 in Zeeuws voordeel.

Derde kwart snoepte devedo steeds punten van de voorsprong weg. Leendert van Gilst scoorde nog een paar keer fraai van afstand. Halverwege het derde kwart pakte devedo de eerste keer een voorsprong 32-31. De score wisselde nu regelmatig, waarbij devedo wel het betere van het spel had. Aan RBVM-kant was de score heel divers. Bert Freriks goede scores van bucketafstand en Edwin Schalkxs met zijn snelle acties. Aan het einde van het derde kwart was de stand 34-37 in het voordeel van RBVM.

In het laatste kwart was het 10 minuten spannend! Ook nu golfde het spel op en neer. Goede acties werden er aan beide kanten gemaakt, maar zeker ook makkelijke missers. Via 38-41 werd het 42-47. De laatste twee minuten 48-49 als stand. Dan werd het een beetje te chaotisch in zowel het spel als in het fluiten. De scheidsrechters hadden het de hele wedstrijd niet makkelijk, maar in de laatste minuten is er gefloten voor vrije worpen, onsportieve fout, technische fout en toch geen technische fout. Lang verhaal kort: eindstand 50-49 voor devedo.

Jammer! In een spannende, fanatieke wedstrijd trok RBVM dan toch aan het kortste eind. Is het terecht? Natuurlijk; het gaat om de stand na 4x 10 minuten … !

Reacties zijn gesloten.