Wedstrijdverslag RBVM1-Hoofddorp / RBVM1-RoBA

Hieronder volgt het wedstrijdverslag van het eerste team van de rolstoelbasketballers uit Middelburg van afgelopen 9 april.

De competitie nadert bijna het einde en dus wordt er ook naar de plaatsen gekeken die recht hebben op de eindronde in almere. RBVM staat aan kop en wilde dit natuurlijk graag handhaven.

Het dreamteam bestond maar uit 6 spelers. Afwezig waren mark aalders en stefano de koster. Er stonden twee wedstrijden op het programma in rotterdam. Eerst tegen hoofddorp.

Sprongbal gewonnen door ruud groeneveld en actie. Gelijk vanaf het begin een fanatiek en enthousiast spelend rbvm. Scores lieten niet erg lang op zich wachten en een 6-2 voorsprong was al gemaakt. Goede scores van afstand van leendert van gilst en edwin schalkx. Echt scherp was de middelburgse ploeg niet; te makkelijke scores toe laten in de verdediging. Men reed letterlijk en figuurlijk achter de feiten aan. Ook aanvallend werd er teveel gemist. Maar dan toch de stand aan het einde van eerste kwart van 15-12.

Tweede kwart de koppen bij elkaar en geprobeerd degelijker te spelen. Zeker in het begin ging dit goed. FF een 14-1 run zorgde voor 29-12 als stand. Goede fastbreaks door leendert van gilst en edwin schalkx. Power onder het bord van elsbeth aalders en ruud groeneveld. Marc tasma van afstand. Heel divers spel en daardoor dus ook diverse scores. 29-15 de ruststand.

Derde kwart nog ff afwachten of hoofddorp met een bruut plan zou komen. Het plan was er waarschijnlijk wel, maar men kon het niet omzetten. Ook doordat de middelburgse verdediging goed stond. Er werd met vlagen best stevig verdedigd, wat ook een foutenlast opleverde. Hoofddorp had het er moeilijk mee. RBVM ging heel divers verder. Snelheid en fastbreaks bleven van leendert van gilst en edwin schalkx. Door goede assists werd joeri van liere gevonden en vooral ruud groeneveld. Beide scoorden fraai van afstand. Eind van het derde kwart 43-22 op de borden.

In het vierde kwart was de wedstrijd al gespeeld. De accu was op bij hoofddorp. RBVM liet bij vlagen nog heel fraai basketbal zien. Niet egoistisch werd er uitgespeeld en werden er echt goede acties tentoongesteld met fraaie scores. Driepunter van edwin schalkx nog vermelden en de eindstand van 70-28. Duidelijk en verdiend!

Scores RBVM:

joeri van liere: 4 punten en 1 fout

elsbeth aalders: 6 punten en 2 fouten

marc tasma: 6 punten en 2 fouten

ruud groeneveld: 16 punten en 2 fouten

leendert van gilst: 17 punten en 2 fouten

edwin schalkx: 21 punten en geen fouten (misschien beter gezegd: de scheidsrechters hebben ze niet gezien 😁)

 

De tweede wedstrijd was tegen RoBa. Daar moest nog iets rechtgezet worden. Immers de laatste ontmoeting was een verdiende overwinning voor RoBa, waar men in middelburg slecht van heeft geslapen!

Sprongbal voor ruud groeneveld en de wedstrijd was begonnen. Ook nu weer gelijk fanatiek en enthousiast basketbal. RBVM kracht lag gelijk bij de powerrr van elsbeth aalders onder het bord en de afstandsschoten van ruud groeneveld vanaf het centerblok. Overtuigend pakte rbvm direct een voorsprong: 4-8 naar 10-22 aan het einde van het kwart.

Tweede kwart veel van hetzelfde. RoBa liet ook goede scores zien door op tempo te spelen. Daar zaten toch af en toe wat gaten in de zeeuwse verdediging. Aan rbvm kant lieten leendert van gilst en edwin schalkx weer snelle en uitgespeelde fastbreaks zien. 16-30 door naar 19-34. RoBa kon geen grip op het rbvm-spel krijgen. Dit kwam zeker ook door de diversiteit die de middelburgse ploeg liet zien. Goede passes op joeri van liere, marc tasma en ruud groeneveld, leverde scores van afstand op. Zeker laatstgenoemde werd makkelijk gevonden op het centerblok en schoot met scherp. En anders werden de punten gemaakt door rbvm via snelle fastbreaks. De ruststand was 24-38.

Na de pauze kwam RoBa met hetzelfde spel. Dit leverde geen problemen op voor rbvm. Daar bovenop liet de middelburgse ploeg nog steeds fraai en degelijk basketbal zien. Zowel aanvallend als verdedigend. De stand liep in dit kwart door naar 28-50 en 30-60.

Het vierde kwart veranderde er niets. Nog steeds een tempootje aan beide kanten. Ook al was er dan een duidelijke voorsprong voor rbvm, RoBa deed zeker mee! Ook hun tempo bleef hoog en de fastbreaks lieten ze regelmatig zien. De wedstrijd was wel gespeeld! 34-68, 42-83 als eindstand. Verdiend en terecht. RBVM heeft echt met vlagen fraai basketbal laten zien. Het hele team speelde mee en mede dat zorgde voor diverse scores.

4 punten in da pocket en weer tevreden terug naar het mooie zeeuwse.


scores rbvm:

marc tasma: 4 punten en 1 fout

joerie van liere: 6 punten en 0 fout

leendert van gilst: 14 punten en 1 fout

elsbeth aalders: 14 punten en 0 fouten

edwin schalkx: 16 punten en 0 fouten

ruud groeneveld: 29 punten en 0 fouten

Reacties zijn gesloten.