Wedstrijdverslag RBVM1 – Only Friends

Hier volgt het wedstrijdverslag van zaterdag 3 december:

Op het programma voor het eerste team van rolstoelbasketbalvereniging Middelburg, stond de uitwedstrijd tegen Only Friends.

Nieuwe competitie, nieuwe ronde nieuwe kansen. Eerste keer tegen Only Friends. Helemaal compleet was RBVM 1 niet: afwezig waren Joeri van Liere, Elsbeth Aalders en Marc Tasma. Dus bestond het dreamteam uit 7 spelers.

Direct vanaf het begin was RBVM 1 bij de les. De schutters werden makkelijk gevonden en mochten van Only Friends gewoon dichtbij komen. Dus makkelijke scores van mark Aalders en Bert Freriks. Heel snel stond er al 2-12 op de borden. Verdedigend stond het ook helemaal niet verkeerd. Paar keer moest de Amsterdamse ploeg een geforceerd schot gooien ivm de 24 sec-regel. Aan het eind van dit kwart stond er 6-21. Een fijne voorsprong.

Tweede kwart verslapte het aanvallende spel van RBVM 1 wel een beetje. Had niet zo heel veel met Only Friends te maken. De aanvallen bleven wel heel divers. Bert Freriks nog steeds van net buiten de bucket, evenals Leendert van Gilst. Zeker niet alles ging erin, maar er werd wel volop gescoord. Edwin Schalkxs met de actie en de fastbreak. De ruststand was 21-37.

Na de rust verwacht men dan ander spel van Only Friends. Maar dit kwam er niet. Er werd niet op de Zeeuwse schutters uitgegaan. Bert Freriks werd nu regelmatig naar binnen gereden door Sylvana van hees, wat makkelijke scores opleverde. François van den Berg liet nog 2 goede scores zien, zodat de stand via 29-49 naar 31-57 ging.

Vierde kwart werd gewoon uitgespeeld. Goede screens gezien van Leendert van Gilst waardoor Edwin Schalkxs makkelijke scores kon maken. Doordat laatstgenoemde dit hele kwart speelde, bleef het tempo hoog en bleef de controle in Zeeuwse handen, zowel aanvallend als verdedigend. 41-64 met uiteindelijk 49-72 als eindstand.

Een goed eerste kwart, leverde uiteindelijk een makkelijke overwinning op van RBVM 1. Goed blijven basketballen, elkaar blijven helpen, zorgden voor de verdiende overwinning.