Wedstrijdverslag RBVM1 – RoBa

Hieronder volgt het wedstrijdverslag van RBVM 1 van afgelopen zaterdag 4 februari.

Op het programma stond de uitwedstrijd in Rotterdam tegen Roba. Hadden we nog niet tegen gespeeld; we wisten alleen dat ze onder ons stonden. EN dat wilden we graag zo houden.

RBVM was zo goed als compleet; Marc Tasma en François van den berg waren met goede redenen afwezig. Dus 8 enthousiaste RBVM-ers waren er wel!

Eerste kwart begonnen beide ploegen niet geheel scherp. Er werden wat ballen weggegeven en er werd ook gemist. Hierdoor ging de stand langzaam naar 4-6. Om vervolgens dan toch met 15-12 (in Rotterdams voordeel) dit kwart te eindigen.

RBVM had nog niet echt zicht op de Rotterdamse aanval. De schutter mocht behoorlijk vrij schieten, en dat deed hij ook met scherp. Aan RBVM-kant werden wel kansen gecreëerd, maar niet afgemaakt.

Tweede kwart moest beter!

Bert Freriks liet zich meer gelden. De bal ging niet heel vaak rond aan Zeeuwse kant, maar er werd wel op de goede momenten geschoten. De score werd gelijkgetrokken en ging via 19-19 naar 25-25. De ploegen deden niet voor elkaar onder. De schutter aan Roba-kant schoot nog steeds met scherp; geen makkelijke schotjes van onder het bord, maar gewoon goede schoten buiten de bucket (ook airballen trouwens 😁). De scores aan Zeeuwse kant waren heel divers. Leendert van Gilst en Joeri van Liere van afstand scorend. Edwin Schalkxs uit de actie en Elsbeth Aalders sterk onder het bord. De ruststand was 30-29 in Roba voordeel.

Tweede helft begon RBVM weer met een bruut plan. De verdediging stond beter, waardoor de schutter van Roba eigenlijk geen kans meer kreeg om een fatsoenlijk schot te produceren. Het zorgde gelijk voor een voorsprong voor RBVM: 34-40. Dit spel werd het hele derde kwart gespeeld, waarin vooral Bert Freriks het netje wist te vinden aan RBVM-kant. 40-46.

Laatste kwart moest het van Roba komen. Konden ze nog wat bedenken? Konden ze nog wat laten zien? Het eerste waarschijnlijk wel, het tweede niet. Regelmatig kwam RBVM er goed uit. Speelde een man meer situatie uit of kwam er gewoon snel uit. De score liep op naar 43-54 en door naar 46-56. De twee driepunters aan Roba-kant zijn het vermelden waard (waarbij er 1 meer geluk dan wijsheid was 😁), maar het betere team dit kwart kwam echt uit middelburg. De eindstand is 52-62 geworden.

Een spannende wedstrijd waarin de score op en neer ging. Hoogstaand was het niet, maar dat hoeft ook niet en kan ook niet altijd. Er is wel voor geknokt en de twee punten zijn terecht in de tas meegegaan naar middelburg. Bert Freriks mocht de meeste ballen door het netje gooien aan RBVM-kant: 21 punten.

Volgende week ff rust voor het eerste dreamteam van RBVM. De volgende wedstrijd staat voor 18 februari op het programma: de uitwedstrijd tegen antilope.

Kijken of we kont-kunnen-schoppen in Utrecht.

Reacties zijn gesloten.