Wedstrijdverslag RBVM2 19-11-22

Hier volgt het wedstrijdverslag van zaterdag 19 november.

Twee wedstrijden stonden er op het programma voor het tweede dreamteam van RBVM in Rotterdam.

Vooraf wat probleempjes over het aantal meespelende en meegaande mensen. Maar uiteindelijk konden we toch met 7 mensen op pad. Dank voor het meedenken en flexibel zijn!

De eerste wedstrijd was tegen RoBa 2. Onze directe concurrent; thuis hadden we met 2 punten verschil gewonnen.

Sprongbal voor ruud groeneveld en de wedstrijd was begonnen. Onzorgvuldig spel aan Middelburgse kant, zorgde voor de eerste score door RoBa. Na een korte time-out werd er zaken op orde gesteld. Jack meerman maakte de eerste Middelburgse punten door een goede score van onder het bord. In de verdediging werd goed gecommuniceerd en aanvallend kwam er spel en rust op het veld. Hierdoor pakte RBVM het eerste kwart met 6-4.

Het tweede kwart direct een goed spelend rbvm waardoor de voorsprong groter werd: 10-4. Na de time-out aan Rotterdamse kant, kantelde de wedstrijd. De vrije schutter werd gevonden aan RoBa-kant en die stond op scherp. Hierdoor was de ruststand 10-11.

De tweede helft ging gelijkwaardig op kwa spel, maar niet kwa score. Schoten werden gemist aan RBVM kant, terwijl aan RoBa kant de Zeeuwse verdediging (vrij) makkelijk werd uitgespeeld. RBVM pakte nog een aantal fouten, maar weinig scores. De stand 14-19, mede door een fraaie score van jeroen pijpelink.

Het laatste kwart golfde het spel nog steeds op en neer. Weer een goede score van afstand gezien van jeroen pijpelink, maar RBVM kreeg verder geen grip op de RoBa-aanval. Met nog een kleine 2 minuten te spelen, was de stand 21-27. Nog een laatste time-out door RBVM om toch nog wat te kunnen veranderen in de score. Francois van de berg scoorde nog een beheerste tweepunter. Het mocht niet baten: RoBa liet zich niet verrassen en pakte de terechte winst: 23-29, wat een tevreden RoBa-coach opleverde 😁

Als team geknokt, maar toch aan het kortste einde getrokken, helaas.

De tweede wedstrijd was tegen de Haagse koploper kameleon.