Wedstrijdverslag RBVM2 – Leiden / RBVM2 – RoBa

Hier volgt het wedstrijdverslag van zaterdag 23 april in leiden.

 

Twee wedstrijden weer op het programma voor het tweede team van de rolstoelbasketballers uit middelburg.

Het dreamteam bestond uit stefano de koster, andre klijn, jack meerman, linda hulstein, jeroen pijpeling en ruud groeneveld.

De eerste wedstrijd was tegen de koploper uit leiden. Ook al hadden we de eerste wedstrijd tegen deze ploeg gewonnen, we konden de borst nat maken.

Sprongbal voor ruud groeneveld en de wedstrijd was begonnen. Dat was gelijk het hoogtepuntje voor rbvm, want leiden kwam veel scherper uit de startblokken. Gelijk een press en zuiver spel. Het leverde gelijk een 0-12 voorsprong op voor de thuisspelende ploeg. Einde van het eerste kwart stond er 6-16 op de borden.

Een uitleg door de coach hoe we met de press om moesten gaan. Het werd zeker geprobeerd, maar doordat we dit niet dagelijks doen, ging niet alles goed. Leiden bouwde de voorsprong uit naar 8-26. Aanvallend kon rbvm weinig laten zien. Er werd veel te vroeg geschoten. Er werd niet gekeken naar de vrije man icm het rondgaan van de bal. Aan het einde van het tweede kwart was de stand 10-30.

In het derde kwart werd er aan beide kanten een press neergezet. Dit leverde best aantrekkelijk basketbal op. Beide teams kwamen er regelmatig goed uit en scoorden fraai. Maar ook regelmatig werd er gefloten omdat de 8 seconden overschreden werd. De scores gingen gelijkwaardig op en zorgde voor een 22-40 stand aan het einde van het derde kwart.

De wedstrijd was natuurlijk al gespeeld, maar beide ploegen bleven basketballen. Het leverde een leuk schouwspel op, met regelmatig fraaie scores aan beide kanten. De eindstand is uiteindelijk 32-52 geworden. Een terechte en verdiende overwinning voor de thuisspelende ploeg.

Veelscoorders aan rbvm-kant:

linda hulstein 4 punten, andre klijn 6 punten en ruud groeneveld 20 punten.

Als we nu eens naar de kwartstanden kijken: 6-16, 4-14, 12-10 en 10-12. Dan hebben we het de tweede helft niet eens slecht gedaan. Door onze press ging het toch gelijkwaardig op. Laten we dat meenemen naar de volgende wedstrijd tegen leiden, die nog gespeeld gaat worden aankomende weken! Voor nu gewoon alle credits naar leiden en wij gewoon verdiend met lege handen……

 

De tweede wedstrijd was tegen RoBa.

Sprongbal voor stefano de koster en de wedstrijd was begonnen. De eerste scores door roba. Doordat rbvm miste en onzorgvuldig met de bal omging, stond er binnen de korste tijd 0-8 als stand op de borden. Weer een slecht begin! Aan het einde van het eerste kwart kwam rbvm toch iets terug door fraaie scores van afstand van ruud groeneveld en jeroen pijpeling; leverde een 8-12 stand op. Verder viel op dat stefano de koster al 2 fouten te pakken had.

Tweede kwart ging aan middelburgse kant beter. Er werd weer een press gezet waar roba het moeilijk meehad. Het leverde balbezit op voor rbvm door slecht passen aan rotterdamse kant onder tijdsdruk of er werd gefloten voor 8 seconden. De stand ging via 12-14 naar 17-18. Behoorlijk gelijkwaardig en golfde op en neer. Goede schoten gezien van andre klijn en ruud groeneveld. Dat het er fanatiek gespeeld werd, bleek ook wel uit de fouten. Ruud groeneveld, jack meerman en stefano de koster pakten hun fouten nog mee. Zeker voor stefano de koster was dit jammer; 3 fouten op zijn konto. De ruststand was 17-18.

Derde kwart verder met hetzelfde spel. Conditioneel leek rbvm iets beter. Roba had het ook gewoon moeilijk met de press en kwam hier eigenlijk niet meer uit. 21-20 stond er op het bord en zo kwam de middelburgse ploeg op voorsprong en stoomde door naar 29-20. De fouten die bij de press horen werden voor lief genomen.

Vierde kwart waren formaliteiten. RBVM gaf de voorsprong niet meer weg en heeft gewonnen met 38-24. Sterke scores van onder het bord van stefano de koster en ruud groeneveld. Linda hulstein nog een fraaie score van afstand.

Na een slecht begin, toch goed hersteld door rbvm en een terechte overwinning gepakt in een spannende eerste helft.

Scores rbvm:

jack meerman: 2 punten en 2 fouten

andre klijn: 2 punten en 1 fout

stefano de koster: 4 punten en 4 fouten

jeroen pijpeling: 4 punten en 2 fouten

linda hulstein: 6 punten en 1 fout

ruud groeneveld; 20 punten en 2 fouten

Reacties zijn gesloten.