Wedstrijdverslag RBVM2 Leiden/RoBa

Twee wedstrijden op het programma in Amsterdam voor het tweede dreamteam van RBVM.

Mede door afmeldingen van Linda Hulstein en Francois van den Berg, is Wessel een keertje meegegaan. Thx hiervoor!

De eerste wedstrijd tegen Leiden.

Scherp kwam RBVM uit de startblokken; sprongbal en eerste scores voor de ploeg uit Middelburg door Ruud Groeneveld. Snel stond er 2-6 als score. De ploeg uit Leiden moest duidelijk ff zoeken, zowel aanvallend als verdedigend. Aan het eind van het eerste kwart stond er 12-10 op de borden.

Tweede kwart golfde het spel ook nog op en neer. Goede aanvallen van RBVM gezien waarin de bal rond ging. De schoten gingen er dan niet allemaal in, maar er werden wel kansen gecreëerd en gescoord. Jack Meerman en Andre Klijn sterk vanonder het bord. Jeroen Pijpelink goed screenend en hard werkend.  Aanvallend liet leiden een steeds beter spel zien en dus ook scores. Het leverde een ruststand op van 24-18.

De tweede helft verliep anders. Daar waar RBVM eerst de bal rond liet gaan, overwon nu het enthousiasme;  te gehaast en te snel werd er geschoten door iedereen. Ook de passes kwamen niet meer allemaal aan. Hierdoor haperde de Zeeuwse score duidelijk. Leiden pakte nu ook duidelijk de voorsprong. Een paar fraaie scores aan Leidense kant gezien, zowel van afstand als onder het bord. Aan Zeeuwse kant werd er gescoord door Wessel (van afstand en layup). Stand aan het einde van het derde kwart: 36-22.

In het laatste kwart gebeurde er niet veel anders. RBVM kon niet schakelen en zeker niet meer aanhaken. De terechte verdiende eindstand is 52-28 geworden in het voordeel van Leiden.

Veelballendoorhetnetjegooier aan RBVM-kant was Ruud Groeneveld met 16 punten.

Even 1 wedstrijd uitzitten en doorschakelen naar de tweede wedstrijd. Tegen RoBa; vorige wedstrijden was het ook elke keer spannend…

 

Ook nu was het begin weer goed. En de sprongbal en de eerste scores voor RBVM. Snel stond er 4-0 op de borden. Aan beide kant werd er enthousiast gespeeld. Dit leverde niet altijd goed spel op: aan Zeeuwse kant veel balverlies en missers. RoBa deed behoorlijk hetzelfde, waardoor de score gelijkwaardig bleef en niet te hard ging. Einde van het eerste kwart was de stand 8-8.

Tweede kwart veranderde niet heel veel. Bruce Mott en Jeroen Pijpelink werkten hard en probeerden goed te screenen. Kansen creëerde RBVM genoeg, maar het vizier stond gewoon niet scherp. Het leverde een ruststand op van 12-14 in het voordeel van RoBa.

In de rust werd er een bruut plan bedacht door RBVM. Kijken hoe het uitpakte. In ieder geval werd er in de verdediging meer aandacht gelegd bij de lange mannen van RoBa. Dit ging helemaal niet verkeerd en zorgde voor een beste hapering aan Rotterdamse score. Jack Meerman en Andre Klijn stonden gewoon goed. Het leverde 24 seconden problemen op voor RoBa. In de Zeeuwse aanval werd er regelmatig een speler van RoBa achtergehouden, wat weer aanvalskansen opleverde aan Zeeuwse kant. Optimaal benut werd dit niet, maar de intentie was er zeker wel. Een beetje rust in het spel zou in dit geval goed doen. De stand aan het einde van het derde kwart was 22-18 in Zeeuws voordeel.

In het laatste kwart veel van hetzelfde spel. Hierdoor liep de voorsprong uit naar een 10-tal punten. Deze kwam niet meer in gevaar en zodoende pakte het tweede dreamteam van RBVM een lekkere overwinning tegen RoBa: 32-22. Wat ook prettig was in de stand op de ranglijst.

Topscoorder was Ruud Groeneveld met 18 punten.

Een fijne zaterdag in Amsterdam met twee lekkere potten basketbal. Twee punten in Da Pocket naar Middelburg.

Dikke thx naar Wessel (hoop dat de blaren en spierpijn meevallen?!😁).

Met zijn allen hard geknokt en veel gespeeld, wat een tevreden coach Bas Traas opleverde.

Op naar de volgende wedstrijdronde in maart!

Reacties zijn gesloten.