Wedstrijdverslag RBVM2 Only Friends / BS leiden

Twee wedstrijden in de planning in den haag voor het tweede dreamteam van RBVM.

De eerste om 10:00 uur tegen only friends uit Amsterdam. Voor sommige echt vroeg uit de veren, maar het dreamteam was ruim op tijd voor de wedstrijd.

Gelijk in het begin van de wedstrijd was RBVM bij de les. De verdediging stond goed en hield only friends op afstand. Makkelijke rebounds en scores volgde aan Zeeuwse kant. Ruud groeneveld werd gevonden onder het bord.  François van den Berg van afstand, maar ook met een vrije lay-up. Terwijl only friends veel geforceerde schoten en acties liet zien. Snel op 8-2 en door naar 10-4 aan het einde van het eerste kwart, ook door goed screenen van Jeroen Pijpelink en Linda Hulstein.

Tweede kwart haperde de RBVM-motor een beetje. Niet echt doordat only friends een ander spel liet zien, maar meer door onnauwkeurigheid. Zowel met de passes als met de schoten. Makkelijke dribbelfouten en ballen die uitgingen. De ruststand 13-4.

Derde kwart pakte RBVM de draad weer op . Sterk spel en makkelijke scores door Andre Klijn van onder het bord. François van den Berg liet zich weer gelden van afstand en passjes op maat. Ruud groeneveld met schoten van rond de bucket. Met vlagen echt goed basketbal laten zien. Dit bleek ook wel aan de score: 16-4 naar 20-10. Ook aan Amsterdamse kant werd weer het netje gevonden. Ook aan allebei de kanten werden fouten gepakt. Niks onsportiefs: gewone fouten en door….

Laatste kwart waren formaliteiten. RBVM bleef in het ritme. Dit keer schoten van afstand van Linda Hulstein. François van den Berg heeft de wedstrijd uit kunnen spelen met 4 fouten. Jeroen Pijpelink ook nog op het sheet; een fraaie score van afstand leverde een eindstand op van 36-19.

Ruud groeneveld mocht de meeste punten noteren: 15 punten. Maar alle screens en blocks en passjes op maat, staan niet op het sheet, maar zijn wel gezien en worden gewaardeerd!

Verdiende en terechte overwinning voor RBVM Beide ploegen hebben goed kunnen basketballen en hebben dit met vlagen ook laten zien.

 

De tweede wedstrijd was tegen de koploper leiden.

De mouwen mochten opgestroopt worden. En dat gebeurde ook. Leiden was onder de indruk van de Zeeuwse spierballen; gelijk 0-2 en 0-4 op het scorebord door Jeroen Pijpelink en Ruud Goeneveld. Het spel golfde op en neer. De Zeeuwse verdediging stond op tijd terug en het koste leiden moeite om te scoren. Leiden pakte hun verdediging ook pas op bij hun bucket, waardoor RBVM het aanvalsspel kon laten zien. Jammer dat ruud groeneveld niet helemaal op scherp stond; veel afstandsschoten gingen mis. De schutter aan Leidse kant liet zich zien en zij wist steeds vaker te scoren. Nog, makkelijk, een onsportieve fout gegeven aan Linda Hulstein. Aan het einde van het eerste kwart stond er dan toch 14-11 in Leids voordeel als stand.

Tweede kwart schakelde leiden door naar een fullcourt press. RBVM had het er moeilijk mee. Vaak lukte het niet om in 8 seconden op de aanval helft te komen. Aanvallend liet leiden goed beweeglijk spel zien en werden de lange mannen gevonden onder het bord. Veel kon RBVM er niet tegenover zetten. Wat opviel was dat er veel fouten op Linda Hulstein gemaakt werden. Zij stond vaak op de vrije-worp-lijn! Dit kwart was gewoon duidelijk voor de Leidense ploeg. 39-17. Oei!

Na de rust werden de knoppen weer omgezet bij RBVM. Er werd voor geknokt om onder de fullcourtpress uit te komen. Dit lukte ook regelmatig doordat er weer goed gescreend werd zodat de man (of vrouw!) met de bal kon blijven rijden. Dan was het François van den Berg die gevaarlijk door kwam, dan Linda Hulstein, dan ruud groeneveld. Screens werden aan alle kanten gezet door Andre Klijn, Jeroen pijplink, Annette Etman, Bruce Mott. Daaruit blijkt wel weer dat rolstoelbasketbal een nog-meer-dan-echte teamsport is. De score liep door naar 41-21 en 46-27. Leiden liet zich natuurlijk niet gek maken en speelde gewoon hun spel. Maar RBVM liet met vlagen echt uitgespeeld basketbal zien. Aan het einde van dit kwart stond er 53-31 op de borden.

Laatste kwart wilde beiden ploegen gewoon blijven basketballen. En zo was het ook. In het enthousiasme pakte Bruce Mott nog een technische fout en François van den Berg een onsportieve fout. Maar zoals gezegd: dit had meer met enthousiasme te maken dan met onsportiviteit. Aan Leidense kant werden er ook genoeg fouten gepakt. Dat hoort nu eenmaal bij basketbal, zeker als men -gemotiveerd- is. 61-33 naar 66-37. Ruud groeneveld in de laatste minuut nog zijn vijfde fout gepakt. Mocht hij vanaf de bank getuige zijn dat de eindstand 71-39 is geworden. Hij mocht wel de meeste punten aan RBVM-kant door het netje gooien: 24 punten.

Verdiende en terechte overwinning voor leiden. RBVM geknokt met zijn allen. Met vlagen echt een goede tweede helft laten zien door goed teamwork! Daar kan men op verder bouwen de volgende wedstrijden!

Reacties zijn gesloten.