Wedstrijdverslag RBVM2 – Only friends / RBVM – BS Leiden

De competitie nadert het einde. Vandaag de laatste ronde in amsterdam  ; rest alleen nog een aantal inhaalwedstrijden in juni en de play-offs.

 

De eerste wedstrijd was tegen het thuisspelende only friends. Daar hadden we al twee keer tegengespeeld en twee keer gewonnen; we wisten hun spel.

Vanaf het begin waren beide ploegen enthousiast. Dit resulteerde niet in fraai spel, maar wel in fouten. De eerste score door rbvm, maar only friends ging gelijk mee. 2-4 naar 4-6 in zeeuws voordeel. Stefano de koster mocht km-ers maken en hun belangrijke man uit het spel halen. Dit ging met vlagen zeker goed; daardoor haperde de amsterdamse score en liep rbvm uit naar 6-10. Nog niet overtuigend, maar wel de stand aan het einde van het eerste kwart.

Tweede kwart kon rbvm goed de press zetten, waardoor only friends niet meer wist te scoren. Aan rbvm-kant liet ruud groeneveld zich gelden en stond er 6-19 op de borden. 8-19 was de ruststand.

Derde kwart veranderde er weinig. De zeeuwse press stond met vlagen echt goed, waardoor only friends niet in hun spel kon komen. Goed verdedigend werk van het hele dreamteam zorgde hiervoor. Als er 1 persoon niet mee doet met de press, werkt deze echt niet. Een paar goede steals en scores dit kwart van stefano de koster en ruud groeneveld. Goed verdedigend werk gezien van jeroen pijpelink en jack meerman. Dit zorgde er voor dat hun topscoorder ver weg van de basket bleef, waardoor er 12-27 op de borden stond aan het einde van het derde kwart.

Laatste kwart waren formaliteiten. De wedstrijd was gespeeld en werd niet meer uit handen gegeven. De thuisspelende ploeg wilde wel, maar kon het niet laten zien in het veld. Mede de verdienste van rbvm!

De eindstand is 25-37 geworden. Niets op aan te merken; terecht en verdiend. RBVM had vanaf het begin het betere van het spel. Zeker met de zeeuwse press had only friends het moeilijk.

De meeste ballen door het netje gooiers aan rbvm kant waren ruud groeneveld met 23 punten en stefano de koster met 8 punten.

 

De tweede wedstrijd was tegen de kopleider leiden. Laatste keer kansloos verloren met 20 verschil; dus wilden we graag wat goed maken. Coach mark aalders had weer een fantastisch strijdplan gemaakt.

Ook nu ging rbvm weer voor de press. Kijken of leiden er moeite mee zou hebben. En zo was het ook; paar keer 8 seconden gefloten. En als ze de bal wel over de helft kregen, betekende dit nog niet dat er direct gevaar was. Aan zeeuwse kant stond het vizier alleen niet scherp; zowel de passes als de schoten van afstand waren niet goed. Leiden liep uit via 2-2 naar 8-2. Maar dan vielen de schoten toch. Leiden bleef op afstand van de basket, waardoor ze geen schotpositie hadden voor een afstandsschot. 12-11 voor leiden aan het einde van het eerste kwart.

Tweede kwart stoomde rbvm toch ff door naar 12-15, mede door goede scores van ruud groeneveld. Niet alleen die telden; het hele dreamteam was hard aan het vechten en rijden om hun opbouw te verstoren. Jeroen pijpelink en andre klijn deden dit heel goed, waardoor rbvm weer snel balbezit had. Als ruststand stond er 18-24 op de borden in het voordeel van rbvm.

Derde kwart veel van hetzelfde. De grote mannen van leiden werden door de tactiek goed van de basket weggehouden. RBVM zelf kon wel het aanvalsspel spelen. Met vlagen ging dit best goed, waardoor er af en toe fraaie uitgespeelde scores vielen. Via 25-30 door naar 27-36 in zeeuws voordeel.

Het laatste kwart kwamen de frustraties bij leiden naar boven. Dat was mooi voor rbvm; de voorsprong bleef dan toch relatief makkelijk gehandhaafd, waardoor er 34-44 als eindstand stond.

Verdiend en terecht. De rbvm tactiek pakte goed uit en leiden had het er moeilijk mee. Leiden kon de rbvm-machine niet ontregelen. Er bleven vrije mensen bij rbvm. En daardoor bleef de bal rond gaan en bleven de scores vallen. Ondanks deze nederlaag, blijft leiden bovenaan staan. Daar nemen wij onze hoed voor af!

Scores aan rbvm kant:

stefano de koster: clean sheet

jeroen pijpelink: 0 scores en 3 fouten

andre klijn: 1 punt en 1 fout

linda hulstein: 2 punten en 1 fout

marc tasma: 4 punten en 1 fout

jack meerman: 6 punten en 4 fouten

francois van den berg: 8 punten en 0 fouten

ruud groeneveld: 23 punten en 0 fouten

Een fijn weekend voor het tweede team van rbvm. Het zorgde ook voor een fijne terugreis met onderweg nog een culinair hoogstandje.

Thx voor de aanwezigheid van de supporters: peter en bryan. Kanjers!

Reacties zijn gesloten.