Wedstrijdverslag RBVM2-Rodeos / RBVM2-Only Friends

Hieronder volgt het wedstrijdverslag van 19 maart van het tweede team van RBVM.

Er stonden twee wedstrijden op het programma in rotterdam, voor de rolstoelbasketballers uit middelburg.

De eerste wedstrijd was tegen het stugge redeos.

Sprongbal voor ruud groeneveld en de wedstrijd was begonnen. De verdediging van redeos hield rbvm weg van de basket. Hierdoor werden er weinig kansen gecreeerd. De schoten van afstand gingen er niet in. Verdedigend aan middelburgse kant hetzelfde. Langzaam werd er gescoord en stond er aan het einde van eerste kwart 4-6  op de borden. Dat is echt niet veel!

Het tweede kwart kon rbvm niet veel veranderen. Wel scores van linda hulstein en jeroen pijpeling. Mindere momenten waren de gefloten fouten voor jack meerman (vier in de eerste helft) en de (te) vele missers van ruud groeneveld. Alles bij elkaar bleef het wel spannend en ging men rusten met een 10-12 stand.

De tweede helft met vlagen een kleine press van redeos, wat toch zorgde voor een moeizame opbouw aan rbvm kant. Verder liet men de bal niet echt rondgaan, waardoor er dus ook weinig kansen ontstonden. jack meerman pakte zijn vijfde fout, Stefano de koster wist nog fraai te scoren van rand-bucket. Andre klijn scoorde vanuit de rebound. 18-22 de stand.

In het laatste kwart moest het gebeuren, maar er gebeurde bijzonder weinig. Simpelweg omdat rbvm het niet kon brengen, ondanks de fanatieke aanwijzingen van coach mark aalders. Aan redeoss kant bleven de scores variabel. Men vond altijd wel de vrije man. Hierdoor werd de eindstand 24-28. Een bescheiden score, maar wel een terechte eindstand. Topscoorder aan rbvm-kant was ruud groeneveld met 12 punten.

Een goed gevoel konden we niet meenemen uit deze wedstrijd, dus …snel vergeten en door naar de tweede wedstrijd!

Deze was tegen only friends uit amsterdam.

Sprongbal weer voor ruud groeneveld en actie. De middelburgse verdediging stond goed en hield de sterke spelers van only friends weg van de basket. Zij konden alleen afstandsschoten laten zien die er niet in gingen. Aanvallend liep het aardig aan rbvm-kant. Goede opbouw, balcirculatie en schoten die door het netje gingen. Scores van afstand van stefano de koster en ruud groeneveld. Maar ook linda hulstein liet zich gelden vanaf de guardpositie. Eind van het eerste kwart 14-10 de stand.

Tweede kwart probeerde de amsterdamse ploeg te pressen maar rbvm loste dit goed op als team. Verder ging het gelijkwaardig op. Goede scores gezien van andre klijn en jeroen pijpeling. Laatstgenoemde en jack meerman, reden ruud groeneveld naar binnen, wat gewoon goede scores opleverde door goed teamwerk! Ruststand 22-18.

Na de rust wisselde men bij only friends. Dit pakte goed uit voor rbvm. Fanatiek pressen en basketballen leverde een goede run op via 24-20 door naar 34-22. Dat was een beslissend gaatje.

Laatste kwart waren formaliteiten en werd de wedstrijd uitgespeeld.  Ruud groeneveld mocht in de laatste minuut nog even naar de kant met 5 fouten. Eindstand is 40-30 geworden. Goede overwinning voor de rolstoelbasketballers uit middelburg, mede door een goede eerste helft en een klein beetje hulp in het derde kwart (door de wissels van only friends). Meeste-ballen-door-het-netje-gooier was ruud groeneveld met 22 punten.

Het tweede team van rbvm staat nu tweede in de competitie en doet volop mee voor play-off-plaatsen.