Wedstrijdverslag RBVM2 – The Jumpers en Leiden

Een toernooidivisiedag in de sprong in Middelburg met RBVM 2. Helaas konden niet alle ploegen aanwezig zijn, dus stonden er maar 3 wedstrijden op het programma. Verder was het praktijkexamendag om te fluiten voor een aantal mensen van RBVM. Beetje druk, beetje chaotisch, maar zeker leuk!

De eerste wedstrijd voor het tweede dreamteam van RBVM was tegen de, door omstandigheden, nummer twee Kameleon.

Zij hebben trouwens sinds kort een andere naam: HBV The jumpers.

Coach Mark Aalders had vooraf een bruut plan bedacht. In ieder geval verdedigend compact, en een strijdplan voor de verwachte fullcourtpress.

Sprongbal voor ruud groeneveld en de wedstrijd was begonnen. RBVM  begon duidelijk fanatieker aan de wedstrijd. De verdediging stond er al en hield de lange mannen van jumpers weg van de basket. Aanvallend was het makkelijk voor de Zeeuwse ploeg. De press was er niet en de bal was snel bij het centerblok, waar ruud groeneveld het op zijn heupen had. Heel snel stond er 6-0 op het scorebord in Zeeuws voordeel! Dit zag niemand aankomen, maar was wel uitermate prettig. Aan het eind van het eerste kwart stond er 10-6.

Tweede kwart moest er wat gebeuren aan jumperskant. Maar zeker aanvallend kon men het niet. De RBVM-verdediging stond goed, waardoor jumpers het van afstand moest laten zien. En deze schoten vielen niet of waren geforceerd. Aanvallend kon RBVM nog steeds makkelijk spelen. Afstandsschoten gezien van Linda Hulstein en ruud groeneveld. En een fraaie score van François van den Berg. Verder werd er aan RBVM-kant gereden voor elkaar. Zeker Jeroen Pijpelink werkte hard voor ruud groeneveld, die 16 punten mocht noteren in de eerste helft. De ruststand was 20-14.

In het derde kwart hadden de jumpers de aandacht behoorlijk bij ruud groeneveld; dit leverde goed  basketbal op en uitgespeelde kansen voor RBVM! Goede screens door Bruce Mott en Andre Klijn, maar ook goede passes van jack meerman. Het was fraai en Zeeuwse kant met goede oplossingen en daardoor uitgespeelde scores door weer Linda Hulstein en François van den Berg. De voorsprong bleef gelijk: 30-24.

Een sensatie hing in de lucht of zouden de jumpers dan toch het tij kunnen keren? De Haagse ploeg liet een fullcourtpress zien, waar RBVM het dan toch af en toe moeilijk mee had (in het vierde! kwart). Een paar keer balverlies zorgde er dan toch voor dat de jumpers inliepen. Halverwege was het dan 32-33. En nog bleef RBVM knokken en rijden voor elkaar. Het was geen gelopen zaak. Er werd nog geprobeerd om fouten te maken en zo de tegenstander op de vrije-worp-lijn te krijgen (en te missen!). Maar dat is iets wat nog een keer behandeld moet worden op de training. En zo ging het laatste kwart voorbij en pakten de jumpers, met de hakken over de sloot, de overwinning. De eindstand was 34-39 in Haags voordeel.

Wat een onverwachte spannende wedstrijd. Volgens mij leuk voor beide ploegen?! Onder begeleiding van twee hele goede scheidsrechters 😁

Dan toch de terechte overwinning voor de jumpers; meer inhoud en meer basketbal en dus de twee punten!

Maar de echte winnaars (zonder punten) waren de spelers van RBVM. Met vooraan de apetrotse coach Mark Aalders.

Ballendoorhetnetje-gooiers waren Ruud Groeneveld (20 punten), Linda Hulstein (8 punten), François van den Berg (4 punten) en Jack Meerman (2 punten).

Fouten zijn door iedereen gemaakt: 10 fouten. Is ook echt beter dan foutloos! En geeft ook het fanatisme en beleving aan; kunnen we heel goed meeleven!


Een korte pauze tot de tweede wedstrijd. Energie tanken en uitrusten.


De tweede wedstrijd was tegen leiden 2. De huidige koploper, maar waar we wel tegen kunnen basketballen.

Ook nu weer de sprongbal voor RBVM en een voortvarend begin. 4-0 en 6-2 waren de standen. Had leiden niet gekeken naar de vorige wedstrijd? Ook nu stond de verdediging weer snel op zijn plaats, alleen niet helemaal dicht. Een paar schoten vielen dan toch aan de kant van leiden. Aanvallend kwam rbvm er niet altijd soepel uit, maar kon wel overgaan tot de aanvallen. De stand aan het einde van het eerste kwart was dan toch 10-16 in Leidens voordeel.

Tweede kwart moest RBVM toch doorpakken. De verdediging moest dicht aan zijkanten. Terwijl dit dan toch lukte, werd er dan door de midden van afstand geschoten. Stond de Zeeuwse verdediging goed voor de midden, dan werd de lange man aan de zijkant onder het bord gevonden. Hierdoor pakte de ploeg uit leiden dan toch een grotere voorsprong. In dit kwart lieten jack meerman en Andre Klijn zich gelden onder het bord, met sterke scores. De ruststand was 23-32 in Leidens voordeel.

Het derde kwart. De accu was behoorlijk op bij rbvm. Ook nu weer een aantal keer makkelijk balverlies door een kleine simpele press van leiden. Verder was de scherpte in de verdediging ook weg. De lange man aan leidende kant werd makkelijk gevonden en schoot met scherp. De lange man aan rbvm-kant werd niet gevonden. Simpelweg omdat RBVM niet tot een gecontroleerde aanval kwam, ondanks het harde rijden en werken van vooral Jeroen Pijpelink. Daar maakte de guardwisseling, François van den Berg en Linda Hulstein, ook niet veel uit. Hierdoor stoomde leiden 2 door naar 23-40 om dit kwart te eindigen met de stand 29-44. François van den Berg scoorde nog een paar fraaie punten van afstand voor RBVM.

Het laatste kwart wisselde de leidende ploeg behoorlijk door (om iedereen te laten spelen?!). Het zorgde nog voor een kleine ommekeer in de wedstrijd. Maar de voorsprong kwam nooit meer in gevaar voor de bezoekende ploeg. De eindstand is 45-49 geworden. Terechte overwinning voor leiden in een leuke wedstrijd!

Ook nu stond de wedstrijd weer onder leiding van twee uitmuntende fluitisten 😁😁

Ook deze wedstrijd was RBVM weer fanatiek en enthousiast: 10 teamfouten in totaal.

De ballendoorhetnetje-gooiers waren ruud groeneveld (22 punten), François van den Berg (9 punten), jack meerman (8 punten), Andre Klijn (4 punten) en Jeroen Pijpelink (2 punten).

ps I:

Alle drie de wedstrijden van vandaag, waren in goede (scheidsrechters) handen. Allemaal goed gefloten en daardoor het praktijkexamen gehaald.

Een dikke thumbs up voor jack, mark, François, Ruud, Edwin en Elsbeth!

ps II:

Ook nu was er weer een livestream door Bennie Dingemanse -achter de knoppen-. Leuk om live te kijken, maar ook achteraf thuis op de bank!

Check de RBVM-site!

Reacties zijn gesloten.