Wedstrijdverslag RBVM2

Afgelopen zaterdag 5 november waren de eerste thuiswedstrijden voor het tweede team van rbvm in sporthal de sprong.

Een kleine aanpassing in het programma zorgde er voor dat er twee wedstrijden om 1000 uur waren. Gelukkig waren er genoeg mensen bereid om te tafelen en fluiten en leverde dit geen problemen op. Dank voor de bereidheid: een dikke thumbs up voor allen!

De eerste wedstrijd was tegen leiden. Gezien de stand een directe concurrent en dus een spannende wedstrijd verwacht.

Beetje aftasten aan het begin, maar wel kansen aan beiden kanten. Leiden ging iets beter met deze kansen om en pakte een kleine voorsprong. Leiden maakte het de opbouw van rbvm ook moeilijk door een kleine press. Stefano de koster hielp hierdoor bij het opbrengen van de bal, met veel energie en enthousiasme. Het zorgde niet voor de gewenste scores aan middelburgse kant. De ruststand was 10-16.

Derde kwart een paar aanpassingen door de coach van rbvm. Helaas viel het in het veld een beetje tegen om deze om te zetten. De inzet was er zeker wel, maar de scores bleven uit. Linda hulstein kwam bijna niet op haar plaats op de kop van de bucket. Voor rbvm scoorden wel stefano de koster, jack meerman en andre klein. Maar er werd ook nog steeds veel gemist door iedereen. De stand 16-24.

In het laatste kwart kon rbvm geen potten breken. Verdedigend had men meer oog voor de bal dan voor de man. Daardoor ging de leidense scoringsmachine gewoon door. Heel divers en beweeglijk spel er voorafgaand. Complimenten richting leiden. Aan middelburgse kant bleef men rijden en knokken. Een complimentje nog naar jeroen pijpelink voor zijn inzet en screeningswerk. Maar het veranderde niets meer aan het scoreverloop. Een terechte overwinning voor leiden! Eindstand is 22-31 geworden.

De tweede wedstrijd was tegen RoBa (Rotterdam Basketbal). Zij stonden 1 plek onder rbvm.

Flitsend kwa inzet kwam rbvm uit de startblokken, maar het vizier stond niet op scherp. Roba had het moeilijk kwa spel. Even in het ritme komen; zeker verdedigend. Hierdoor pakte rbvm toch een kleine voorsprong. 8-6.

Tweede kwart -hobbelde- een beetje door. Verdedigend had rbvm weer meer oog voor de bal ipv de man. Aanvallend ging er teveel mis. Geen fanatasieschoten en acties, maar gewoon uitgespeeld en niet doeltreffend. De ruststand was hierdoor 13-13. Een driepunter aan roba-kant is ook nog het vermelden waard.

De tweede helft even een opleving van rbvm. Een paar strakke passes zorgde voor makkelijke scores. Stefano de koster de afmaker, linda hulstein de assist. Ook andre klein en jack meerman wisten te scoren vanonder het bord. Dit kwart ging duidelijk naar de middelburgse ploeg. 24-20 de stand.

Laatste kwart zorgde toch nog voor de nodige spanningen. Roba wist de aanval van rbvm te ontregelen. Een paar keer werd er voor 8 seconden gefloten en mede hierdoor ging de stand naar 28-26. Maar het bleef in middelburgs voordeel. De eindstand is namelijk 30-28 geworden. Spannend tot het einde, maar wel 2 punten in da pocket!