Wedstrijdverslag Sunrise Medical Braves -RBVM 1

Hier volgt het wedstrijdverslag van 28 januari in Doorn:

Sunrise Medical Braves -RBVM 1

Sprongbal gewonnen door de Braves en gelijk de actie en fanatisme … aan Braves kant … Heel snel stond er al 8-2 op het bord. RBVM was te tam en vond elkaar moeizaam. Paar schoten van afstand die mis gingen was het resultaat. Een time-out van coach Mark Aalders moest verandering brengen. Nog een fraai afstandsschot van Joeri van Liere en sterke inside-actie zorgden voor de RBVM scores.  25-12 als stand.

Tweede kwart moest er wat veranderen. Een kleine opleving kwam ook aan Zeeuwse kant. Edwin Schalkxs scoorde vanuit de actie of trok zoveel aandacht, waardoor de vrije speler aan RBVM-kant gevonden werd. Langzaam werd het verschil op het scorebord wat kleiner. 29-22 door naar 31-24. De schoten van de Braves gingen dit kwart niet meer allemaal door het netje. Als ruststand werd er 35-28 genoteerd. Nog scores gezien van Mark Aalders; zekere afstandsschotjes…

In de rust heeft de coach nog een bruut plan bedacht, waar RBVM mee aan de slag kon. Goed fanatiek verdedigen zorgde toch voor onrust bij de thuisspelende ploeg en geen scores. Aan Zeeuwse wel zekerheidjes; goede afstandsschotjes van Joeri van Liere, Edwin Schalkxs en Mark Aalders zorgde toch snel voor een 35-35 en 39-39 score! Spanning alom. Ook nog een technische fout gezien aan Braves kant. 45-47 in Zeeuws voordeel aan het einde van dit kwart.

Vierde kwart begonnen de Braves weer voortvarend. De lange man werd gevonden onder het bord en scoorde. Ook ging de bal rond en werd de vrije schutter gevonden. De RBVM-verdediging had hier geen antwoord op. De stand was heel snel omgedraaid naar 58-49. Aanvallend kon RBVM niet dichtbij de ring komen. De schoten van afstand gingen er niet allemaal in, maar wel die van Sylvana van Hees. De eindstand is 66-56 geworden in het voordeel van de Braves.

Terechte winnaars, valt niets van te zeggen. Hoogstens: gefeliciteerd!

Wel geknokt met zijn allen. Maar op de beslissende momenten zat er toch meer basketbal bij de ploeg uit Doorn. Zij hielden mensen achter en maakte daar effectief gebruik van. De Braves waren met 10 mensen? RBVM met 6. Dus flink wisselen en daardoor hopen dat het spel kantelt, zat er ook niet echt in.

Ik denk, aankomende week gewoon lekker trainen en het wel laten zien in de uitwedstrijd op 4 februari in en tegen Rotterdam!