LET OP: je zit op dit moment op de oude website. Voor de nieuwe website klik HIER

Welkom op de site van de Zeeuwse RolstoelBasketbal Vereniging uit Middelburg.

Mark Aalders, Onze Club is altijd op zoek naar nieuwe rolstoelbasketbal spelers, heb je zin om eens te komen kijken, dat kan op elke maandag van 19:00 tot 22:00 uur in de sporthal Nadorst aan de Nassaulaan 10 te Middelburg.

Geschiedenis:
R.B.V.M. is opgericht in 1985. De vereniging komt voort uit spelers en leiding/trainer die destijds lid waren van “De Vriendenkring” in Oostkapelle.

We spelen elk jaar mee in de landelijke competitie Toernooidivisie A (vroegere 3e divisie) we eindigen bijna elk jaar in de top 3 maar in het seizoen 2010/2011 is RBVM kampioen van Nederland geworden in de Toernooidivisie A !!!

In de begin jaren werd er gespeeld in de 3e divisie en moesten we 2 a 3x in de maand het land in om te gaan spelen, maar de laatste jaren in de Toernooidivisie A spelen we 1x in de maand 2 wedstrijden op een dag.


Filmverslag C-divisie 23-02-2013

Zaterdag 23-02-2013 Leiden

Wedstrijdverslag C-divisie 22-12-2012

Zaterdag 22-12-12 Goes

Hee allemaal,

Het tweede team van RBVM 2 heeft op 22 december zijn vijfde competitie ronde gespeeld in Sport punt Zeeland te Goes.
De tegenstanders waren Kameleon 2 en Vios82/2 .

Bij RBVM 2 speelde na een aantal weken afwezig te zijn geweest Samantha weer mee,jammer dat zij maar 1 wedstrijd mee kon spelen.
De wedstrijd tegen Kameleon 2 werd verloren met 26-11.
Het eerste kwart waren wij niet bij de les en stonden toen ook met
14-0 achter,de andere drie kwarten speelden wij wat beter maar niet zo dat we achterstand nog konden wegwerken.Samantha was in deze wedstrijd met 6 punten de topscoorder de andere punten kwamen op naam van Amy 3 en Kim 2 punten.

De volgende wedstrijd tegen Vios’82/2 waren we vanaf de eerste minuten wel bij de les en ging het wat meer gelijk op,in deze wedstrijd misten we wat lengte in het spel.
Amy was in deze wedstrijd goed op schot en onze nieuwe aanwinst Jack Meerman scoorde zelfs ook nog.
We speelden goed jammer dat we wat kansen lieten liggen we hadden deze wedstrijd moeten winnen.
De spelers die in deze wedstrijd hebben gescoord zijn Amy nam de meeste punten voor haar rekening dat waren er 10, de andere die hebben gescoord waren Jacco 4/Bruce 4/Kim 3/Jack 2.

Bas

Wedstrijdverslag C-divisie 01-12-2012

Zaterdag 01-12-12 Den Haag

Hallo allemaal,

Vandaag hebben wij met RBVM 2 één wedstrijd gespeeld in Den Haag. Wij moesten tegen de Kameleon, een zeer sterke tegenstander. Onze reis begon in Goes waar Bruce, Bas, Jack en Kim opstapte daarna reed de bus met chauffeur Ad (vader Kim) door naar de Wouwse Tol waar Amy en ik
(Annette) opstapten.

Daarna moesten wij nog Fred nog oppikken in Goeree Overflakkee toen zijn we doorgereden naar Den Haag. Eenmaal aangekomen in Den Haag hebben wij ons klaar gemaakt voor de wedstrijd dus kleding aan en warm rijden. Onze wedstrijd begon om 11:00 uur, wij begonnen wat rommelig aan onze wedstrijd, wij waren in het begin totaal niet gefocust, ondanks dat bleef het toch een tijdje gelijk opgaan, naarmate de eerste helft vorderde liep de Kameleon steeds verder uit en van onze kant vielen de ballen er niet in, wat ons op een achterstand bracht.
Toen wij de 2de helft in gingen werden onze aanvallen en verdedigingen iets beter maar bleven toch op een achterstand. Ondanks dit verlies hebben wij toch genoten.

De eindstand van de wedstrijd was 28 – 12 voor de Kameleon. Daarna moesten Amy en Bruce nog tafelen, Jacco en Kim moesten nog een wedstrijd fluiten. Dus al met al een geslaagde dag waar weer veel leermomenten in zaten.

Groetjes Annette

Wedstrijdverslag C-divisie 10-10-2012

Zaterdag 10-11-12 Alkmaar

Heey mensen,

Ik ben Jeroen en ik ga jullie iets vertellen over de wedstrijd van 10 November in Alkmaar tegen Redeoss 2.

Er waren 7 spelers mee:
Kim, Annette, Bruce, Sammie, Jakko, Amy en Jeroen.
Trainer/coach Fred, assistent-coach Bas, chauffeur André en supporters Vincent en Sjoukje

Het was een lange reis en wij begonnen dan ook een beetje gaar aan de wedstrijd. Snel stonden we achter met 10-0.
Toen werden we eindelijk wakker en werd het toch een spannende wedstrijd .

Ik heb 3 p’s (fouten) gehad omdat er een man was die riep dat ik nog al veel mepte. De mensen aan de jurytafel waren ook niet echt wakker.
Ze vergaten om de punten bij te tellen als wij hadden gescoord. De eindstand was uiteindelijk 25-21.

Gr Jeroen.

Wedstrijdverslag C-divisie 22-9-2012

Zaterdag 22-09-12 Rotterdam!

Met R.B.V.M 2 hadden we zaterdag 22 september een wedstrijddag het was super gezellig. In de ochtend reden we gezamenlijk met de bus naar Rotterdam. Daar aangekomen zijn we meteen gaan warm rijden om daarna een wedstrijd te spelen tegen Leiden. Deze wedstrijd wonnen we met 24-20.

Daarna gingen we met het team bespreken hoe de wedstrijd ging. Na het bespreken gingen we alvast kijken naar het team waar we nog tegen moesten spelen. Om 2 uur gingen we tafelen. Fred onze coach had daarvoor al een wedstrijd gefloten en terwijl wij tafelde moest hij weer fluiten. Het tafelen ging best goed. We overlegde goed en we kregen een beetje hulp van iemand van de NBB. Gelukkig had ik Samantha en Amy naast me anders had het me niet gelukt.

De tweede wedstrijd begon lekker. Na de rust ging het wat minder, de ballen wilden niet vallen. Helaas hebben we die wedstrijd ook verloren met 15- 24 . Toch waren we niet boos omdat we van Leiden gewonnen hadden. We hebben ook echt niet slecht gespeeld de tweede wedstrijd. Na de wedstrijd hebben we een leuke teamfoto gemaakt. We hadden veel supporters en Samantha haar ouders maakten weer veel foto's.

Groetjes Kim Kempeneers.

 

Rolstoelbasketballers RBVM winnen weer

LANDSMEER - De rolstoelbasketballers van RBVM zijn in de eredivisie bezig aan een goede serie.

Zaterdag versloegen de Middelburgers in Landsmeer Pro-build Lions met 90-58 en rukten daardoor op naar de vierde plaats in de rangschikking. Aanvallend was RBVM sterk op dreef, verdedigend liep het allemaal iets minder. Bert Freriks was topscorer bij RBVM met 36 punten. Pieter van Dijk zorgde voor 30 punten, Mark Aalders voor 21 punten.

Bron PZC.nl

Domo op Contacta in de Zeelandhallen

Eenvoudige missers breken RBVM op

MIDDELBURG - ,,Ongelooflijk. Stom, stom, stom", was de eerste reactie van Mark Aalders na het missen van een uitgelezen mogelijkheid die Rolstoelbasketbalvereniging Middelburg (RBVM) zaterdagavond in sporthal Nadorst de zege zou hebben opgeleverd.

Zie ook:

De speler/trainer van de Walcherse eredivisionist miste in de slotseconden een eenvoudige lay-up. Daardoor ging Devedo uit Ermelo er in een op het scherp van de snede gespeelde wedstrijd met een nipte overwinning vandoor: 59-60 na een 30-30-ruststand.

De misser van Aalders paste in het beeld van de wedstrijd. RBVM, dat de rebound vaak aan de over veel lengte beschikkende bezoekers moest laten, verzuimde tot liefst twaalf keer toe makkelijke punten te verzilveren. ,,We hadden van vanavond moéten winnen", was dan ook de conclusie van een teleurgestelde Aalders over het thuisdebuut van RVMB in de eredivisie, het hoogste niveau in Nederland.

Nadat de eerste emoties waren weggeëbt, heerste er toch een zekere mate van tevredenheid. De thuisploeg toonde veerkracht door tot twee keer toe een achterstand van respectievelijk negen en elf punten nagenoeg weg te werken. ,,Dat is een mooi aanknopingspunt", vond Aalders, zaterdagavond goed voor vijftien punten. Hij is optimistisch over de kansen van RVBM in de competitie. Twee weken geleden leed de ploeg een nederlaag met twee punten verschil tegen het sterke Antilope Utrecht. ,,Vandaag speelden we tegen de nummer vier van vorig jaar. Daar doe je niet voor onder."

Aalders baseert zijn optimisme met name op de hoge kwaliteit van de selectie van RVBM. Die telt een aantal nieuwkomers van buiten de provincie, onder wie de Brabanders Twan de Vocht en Corné Moerbeek, Bert Freriks uit Zwijndrecht (zaterdag topscorer met negentien punten) en Peter de Keijzer uit Stellendam. ,,Er zit nog veel rek in. Tot nu toe hebben we nog maar zes keer met elkaar kunnen trainen. Dan moet je tevreden zijn over hoe het tot nu toe loopt."

Een tegenstanders als landskampioen en bekerwinnaar BC Verkerk uit Zwijndrecht, waar oud-Vlissinger Edwin Schalkx speelt, zal een maatje te groot zijn voor RBVM. Toch denkt Schalkx, zaterdag aandachtig toeschouwer bij zijn oude ploeg, dat de Walchenaren dit seizoen bij de top vier zullen eindigen. ,,In korte tijd is hier iets heel moois opgebouwd", zei de Most Valuable Player in de eredivisie van het seizoen 2010-2011. Schalkx maakt over twee weken zijn opwachting met BC Verkerk in Middelburg.

Het eredivisie-avontuur van RBVM smaakt naar meer. De ploeg staat al op de reservelijst voor de Europacup. De daaraan verbonden kosten zijn echter voor rekening van de spelers. Want onder meer door hoge reiskosten naar alle uithoeken van Nederland, beschikt de club over weinig financiële armslag. Er is een gat van zo'n drieduizend euro op de begroting. ,,Maar dat lopen we langzaam maar zeker in. Door diverse acties, zoals een familietoernooi. Verder hebben we een aanvraag gedaan bij het Delta Fonds", vertelde secretaris Peter van de Vijver. Hij roemde de ambitie van de spelers. ,,Ze zouden ook kunnen zeggen: laat die Europacup dan maar zitten. Het pleit voor die jongens dat ze dat nou juist niet willen."
 
Bron: http://www.pzc.nl/sport/zeeland/9729809/Eenvoudige-missers-breken-RBVM-op.ece

Rolstoel Basketbalvereniging Middelburg onderuit bij thuisdebuut in eredivisie

MIDDELBURG - Rolstoel Basketbalvereniging Middelburg (RBVM) heeft zijn thuisdebuut in de landelijke eredivisie zaterdag geen luister kunnen bijzetten met een overwinning.

Zie ook:

De Walcherse ploeg ging tegen Devedo uit Ermelo nipt met 59-60 onderuit. De ruststand was 30-30.
Ook in het eerste duel op het allerhoogste niveau, uit tegen Antilope uit Utrecht, incasseerde RBVM een kleine nederlaag. Toen verloor de ploeg met twee punten verschil.
 
Bron: http://www.pzc.nl/sport/zeeland/9726669/Rolstoel-Basketbalvereniging-Middelburg-onderuit-bij-thuisdebuut-in-eredivisie.ece 

Mark Aalders trots op groei RBVM

MIDDELBURG - Mark Aalders uit Goes ziet zijn rolstoelbasketbal vereniging, RBVM uit Middelburg, de laatste twee jaar enorm groeien. "Maandelijks komen er nog nieuwe leden bij", vertelt een trotse Aalders.

Rolstoelbasketbal vereniging Middelburg (RBVM) promoveerde vorig jaar van de Toernooidivisie naar de Eredivisie. Door de opmars durft Aalders ook voorzichtig te dromen. "Het zal heel lastig worden, maar kampioen worden in de Eredivisie en in Europa spelen, zou fantastisch zijn."
Bekijk hier het filmpje van Omroepzeeland
Bron: Omroepzeeland

Rolstoel Basketbalvereniging Middelburg onderuit bij thuisdebuut in eredivisie

MIDDELBURG - Rolstoel Basketbalvereniging Middelburg (RBVM) heeft zijn thuisdebuut in de landelijke eredivisie zaterdag geen luister kunnen bijzetten met een overwinning

De Walcherse ploeg ging tegen Devedo uit Ermelo nipt met 59-60 onderuit. De ruststand was 30-30.

Ook in het eerste duel op het allerhoogste niveau, uit tegen Antilope uit Utrecht, incasseerde RBVM een kleine nederlaag. Toen verloor de ploeg met twee punten verschil.

Bekijk hier het filmpje van de PZC
Bron: PZC

RBVM pakt 1e plaats op het 20e JBC Swarovski rolstoelbasketbaltournooi in Julianadorop!!!.


Vorige week zaterdag 28 mei heeft RBVM met een mix team van huidige spelers van eerste van RBVM, oudspelers en eventuele toekomstige spelers, het 20e JBC Swarovski rolstoelbasketbaltoernooi in Julianadorp gewonnen!
 
Alle poulewedstrijden wedstrijden werden met groot gemak gewonnen en kwam er zelfs behoorlijk wat galleryplay bij kijken! In de finale moest met Arrows 81 afgerekend worden, iets wat we de eerste wedstrijd in de poulefase al met 20 punten verschil hadden gedaan! De finale was begon van de kant van Arrows toch even net wat feller en zo stonden we in half-time dan ook 6 puntjes achter. Dit werd snel in de tweede helft van de pot alweer recht gezet en is er uiteindelijk alsnog met een verschil van 8 punten gewonnen! We kregen een mooie beker een een schitterende troffee van Swarovski kristal, die laatste zullen we volgend jaar weer in moeten leveren en dan maar zorgen dat we hem 3 keer op rij winnen!
 
Het was een topdag en daarvoor wil ik graag de volgende spelers voor bedanken: Edwin Schalkx (oud RBVM,) Bert Freriks, Alex Zwep, Maurice Bonnet, Leendert van Gilst, Benjamin Paulissen en Elsbeth van Oostrom.

Edwin Schalkx uitgeroepen tot beste speler van Nederland

Oudspeler van RBVM, Edwin Schalkx die zijn opleiding heeft genoten bij ons is vorig weekend tot MVP gekroond!
Wij willen hem daar van harte mee feliciteren en zijn trots op zijn prestaties binnen het Nederlandse rolstoelbasketbal.
Bij deze willen hem ook enorm veel succes toewensen met de voorbereiding op het komende EK in Israel, waarbij het Nederlandsteam Rolstoelbasketbal zich zal proberen te plaatsen voor de paralympics in Londen!

 

 

 

 

 

 

Traning RBVM 2


Training Rolstoel Basketbal Vereniging Middelburg Jeugd team (RBVM2) op maandag 16 mei 2011
Gefilmd door Kees-Jan van der Klooster van kjprojects.com

Rolstoelbasketballers van RBVM uit Middelburg rollen zich in financiële zorgen

MIDDELBURG - De kosten rijzen de pan uit. Het is de keerzijde van de medaille voor de rolstoelbasketballers uit Middelburg, die promoveerden naar de eredivisie.
Het succes zou de club nu zo maar eens de kop kunnen kosten.

Twee keer in de maand speelt RBVM een wedstrijd buiten de deur. Die bezoekjes slaan een groot gat in het budget. "We moeten busjes regelen om al het materiaal te vervoeren. Omdat we op hoog niveau spelen, moeten we ook nog eens heel Nederland door", vertelt Mark Aalders, clubman in hart en nieren. Zijn droom is onder meer het promoten van de sport in Zeeland. Zelfs die droom lijkt ruw verstoord te worden door de financiële tekorten. "We krijgen er veel nieuwe leden bij, zij moeten de kans krijgen om te spelen. Daarom willen we een tweede team in de competitie starten, maar dat kost ook wat. Verder willen we onze leden netjes in de kleren steken."

Het komt dit jaar neer op een gat van ongeveer vijfduizend euro. De redding zal moeten komen van sponsors. "Ik ben brutaal geweest en heb ons team ingeschreven voor de eredivisie. Ik wil niet geloven dat wij het niet kunnen bolwerken en dat we ons terug moeten trekken. We zijn de enige club in Zeeland die acteert op dit niveau. Dat lijkt me wel wat waard', spreekt Aalders hoopvol uit.

De sport zit in de lift en de Middelburgse formatie is zelfs over de provinciegrens in trek. "We hebben spelers die anderhalf uur reizen om zich bij ons aan te sluiten. We hebben nu zelfs een valide speler, dus ik hoop dat dit ook een impuls voor het rolstoelbasketbal is. Ik ben druk bezig met sponsorwerving, want RBVM mag op deze manier niet ten onder gaan."

                                                                                                                                                 Bron PZC.nl door Esther Minnaard


3e toernooi voor de jong talenten van RBVM.

Zaterdag 30 april was het dan eindelijk weer zo ver! Het jonge talenten team van RBVM speelt haar 3e toernooi in sporthal De Witte Molen, te Sint-Niklaas (België).
De teams die zijn uitgenodigd voor deze dag zijn: Condors, Wapper en Middelburg.
Het speelschema voor deze dag ziet er als volgt uit:
11.00u Condors – Wapper
13.00u Wapper – Middelburg
15.00u Condors – Middelburg

Uitslagen:
Wapper - RBVM 34 - 29
Condord - RBVM 54 - 39

Hieronder een impressie van de wedstrijden.
Met dank aan de cameraman Joop Flamman.

Eerste de wedstrijden tegen Wapper.


Hieronder de wedstrijd tegen Condors

RBVM Kampioen in de Toernooidivisie A

Almere 09-04-2011
Rolstoelbasketbalvereniging Middelburg (RBVM) heeft op de laatste competitie dag zijn koppositie weten te handhaven in de landelijke toernooidivisie A, waardoor RBVM landskampioen is van de toernooidivisie A . Eerder die dag had de nummer 2, met gelijk aantal wedstrijdpunten, maar door onderling met RBVM een negatief doelsaldo, in de competitie zijn 2 wedstrijden gewonnen.
Dit verplichte RBVM tot het winnen van zijn 2 wedstrijden. Doordat Kameleon afgemeld heeft, werd de eerste wedstrijd voor de boeken gewonnen met 20-0.
De 2e wedstrijd moest gespeeld worden tegen de nummer 3 in de competitie WSV Apeldoorn.
Al gauw bleek deze ploeg zich op de laatste competitiedag niet zomaar gewonnen te geven. Na het eerste helft stond RBVM achter bij een stand van 24-16. In het derde kwart herpakte RBVM zich met een score in dat kwart van 22-9 waardoor de achterstand werd omgebogen naar voorsprong.
De uiteindelijke eind stand was 50-42 waardoor RBVM het kampioenschap veilig heeft gesteld.
Topscorer deze dag was Mark Aalders met 19 punten
.

Uitnodiging voor De Nationale Rolstoelbasketbaldag 2011

De Nederlandse Basketbal Bond (NBB) nodigt, leden en andere betrokkenen van RBVM uit voor de allereerste Nationale Rolstoelbasketbaldag. Deze wordt op zaterdag 16 april a.s. gehouden in het Topsportcentrum Almere. Op deze dag worden de finales gespeeld om het kampioenschap van de landelijke Eredivisie rolstoelbasketbal. Voorafgaand aan deze spannende wedstrijden gaat de film ‘Doorgaan’ in première, een documentaire over het Nederlands rolstoelbasketbalteam op weg naar de Paralympics 2012.

Ook zal rolstoelbasketbal.nl - de nieuwe website van de nationale rolstoelbasketbalteams (mannen en vrouwen) worden gelanceerd. We hopen hiermee het rolstoelbasketbal in Nederland en de prachtige prestaties van het Nederlands Heren en Dames rolstoelbasketbalteam meer onder de aandacht te krijgen.

Maar er is meer! Om 10.00 uur is er de clinic ‘Rolstoelbasketbal voor beginners’, die wordt gegeven door Luc Vergoossen en spelers van de Nederlandse Dames en Heren selectie, waarin alle in- en outs over rolstoelbasketbal in korte tijd de revue passeren.

Aansluitend vindt om 11.00 uur de première plaats van de documentaire ‘Doorgaan’. Daarin wordt het Nederlands Rolstoelbasketbalteam gevolgd in de voorbereidingen op het Europees Kampioenschap in september 2011 (in Israël).

Om 12.30 uur en 15.00 uur zijn er twee prachtige rolstoelbasketbalwedstrijden, waarin gestreden wordt om het landskampioenschap in de Eredivisie Rolstoelbasketbal.

De toegang tot dit evenement is gratis. U kunt zich aanmelden via marleen@rolstoelbasketbal.nl. U kunt hier ook terecht voor al uw vragen. U ontvangt zo spoedig mogelijk een bevestiging met toegangskaarten, routebeschrijving en andere praktische details. Meldt u snel aan, vol is vol!

RBVM neemt koppositie over van Achilles '71

Afgelopen zaterdag 26 februari heeft RBVM in Den Helder de koppositie overgenomen in de Toernooidivisie A.

RBVM moest de eerste wedstrijd tegen de koploper Achilles ’71, deze werd door een uitsteken spelende RBVM gewonen met 50 - 35.
De tweede wedstrijd van RBVM was tegen de thuis spelende ploeg JBC Nooderhaven, deze hebben ze gewonnen met 47 - 22
Hierdoor heeft RBVM de koppositie overgenomen met een beter doelsaldo.

Ambitieus RBVM vecht tegen vooroordelen


                                                                                                          Foto Omroepzeeland.nl

KAPELLE – Mensen met kleine beperkingen aantrekken en promoveren naar de eredivisie. Dat zijn de twee grote doelen van de Rolstoelbasketbalvereniging Middelburg (RBVM). Oud-international Mark Aalders (26) is de grote animator van de club. De Middelburgse vereniging is groeiende en trekt de laatste jaren vooral weer jeugd. Maar speler/trainer Mark Aalders wil meer. “We willen de drempel om te gaan rolstoelbasketballen verlagen. Je hoeft echt niet kwijlend in een stoel te zitten om het te kunnen doen. Waarom zou je bij een enkelblessure, of last van je heup niet in de rolstoel stappen?”, vraagt Aalders zich af.

RBVM probeert dit seizoen promotie naar de eredivisie af te dwingen. Het speelde afgelopen weekend competitie in Kapelle, omdat er in Middelburg geen goede zaal beschikbaar was.                                           bron: Omroepzeeland.nl

Bekijk het filmpje op de site van omroepzeeland.nl

 

Aalders kan maar geen afscheid nemen

GOES - Ze zijn weer terug in Zeeland. Ruim een jaar geleden konden Mark Aalders en zijn vriendin
Elsbeth van Oostrom de kerstspullen zo vanuit de verhuiswagen in de kamer zetten.

Ze beleefden de feestdagen net niet meer in of om Papendal, maar in hun nieuwe huis in Goes. Mark en Elsbeth hadden met de nationale rolstoelbasketbalselectie tweeënhalf jaar getraind op het sportcentrum bij Arnhem en besloten om ermee te stoppen. Mark omdat het fysiek niet meer ging. Elsbeth omdat ze door het gebruik van medicijnen niet meer door de dopingcontrole kwam. Mark speelde in het nationale mannenteam, dat grote plannen had om zich opnieuw in de Europese top te nestelen. Elsbeth speelde in het nationale vrouwenteam, dat zich voorbereidde op de Paralympics in Peking en nadien ook hoge ambities had.

Het verhaal van Mark gaat over het syndroom van Marfan, dat hem tot stoppen dwong. "Mensen met het syndroom van Marfan hebben bindweefsel dat van slecht elastiek is", legt Aalders uit. "Het rekt te makkelijk uit en komt niet terug in de oude staat." Dat probleem uit zich op allerlei manieren. Enkele van de verschijnselen kunnen zich in de ogen en de aorta voordoen. In de ogen kan de lens losraken en de aorta kan een ballon worden die groter en groter wordt. Tot hij knapt.

Aalders werd op z'n zestiende voor de eerste en (voorlopig) enige keer aan zijn aorta geopereerd. Het was de eerste klepsparende operatie in Europa. "Je kunt je voorstellen dat iemand zich met zo'n aandoening niet mag inspannen. Tegen mij hebben ze vaak gezegd dat ik door te rolstoelbasketballen met mijn leven speel. Daar heb ik lang niet naar willen luisteren. Ik was jong, had weinig te verliezen. Toen ik Elsbeth leerde kennen, was zij heel bang dat het mis zou gaan. Voor haar ben ik toen gestopt. Eén jaar hield ik het vol, maar ik was diep ongelukkig. Daarom hebben we samen besloten toch weer te beginnen. Ik moet wel regelmatig terug op controle. Dan is er altijd weer die spanning of de aorta gegroeid is, zo ja hoeveel en of er snel een operatie nodig is." Lees hier de rest van zijn verhaal

Koen de Vries

Bron: PZC.nl

 

RBVM bestaat 25 jaar

RBVM vierde op 6 november in Sporthal de Voorborch te Middelburg hun 25 jarig jubileum.
RBVM is opgericht in 1985.


Hier het 1e team, volledig in het nieuw gestoken door onze sponsor (rechtsboven) jeremiasse
De foto's staan online!!!                                                                                                                         Foto: Edwin Corveleijn

Klik hier onder om ze te bekijken

lees meer...

Oefenwedstrijd RBVM - St Jan Brugge.

Maandag 20 sept. hebben we een oefenwedstrijd gespeeld tegen de Belgische Ere-divisie club St. Jan Brugge.

Na de eerste twee keer 10 minuten was de tussenstand 43 -36 voor ons !!!
De eindstand was: 68 - 75, dus we hebben maar met 7 punten verschil verloren. Van St Jan Brugge, die in deze hoedanigheid volgend jaar in de Ere divisie van Belgie gaan spelen en die vorig jaar 3de zijn geworden van Belgie. Helemaal niet slecht dus!

Hieronder de eerst 10min. van de wedstrijd.
Meer info en filmpje/fotos kijk hier....

Gemeente Middelburg - Nominatie Sportgemeente 2010

Afgelopen maandag 23 augustus zijn wij uitgenodigd door Gemeente Middelburg, of wij wilde meewerken aan een promotie filmpje voor Sportgemeente 2010.
Na een afspraak te hebben gemaakt met Juister Imaginairies, die het filmpje ging maken, stonden we dinsdag met in de haast opgetrommelde spelers in de sporthal De Voorbroch voor de film shoot.

Wij wensen gemeente Middelburg veel succes, en hopelijk worden wij Sportgemeente van 2010.
Zie hieronder het resultaat.


Hoofd sponsors
             

Sponsors