RBVM Actief

RBVM probeert ook een bijdrage te leveren aan de maatschappij en wel in de volgende vormen:

  • Eens in de maand gaan we op bezoek bij het revalidatiecentrum in Goes: Het Lindenhof. Hier hebben we contact met de revalidanten onder het genot van een kopje koffie of thee. Vervolgens trainen we in hun sporthal en laten het een en ander zien. Daarna praten we nog een keer na met de revalidanten, dit keer met een glaasje fris of water. Altijd een avond waarbij iedereen een goed gevoel heeft (en dat is belangrijk!).
  • We worden regelmatig ingeschakeld door de Module Aangepast Sporten. Hier worden clinics verzorgd, meestal op scholen, voor goalbal, rolstoelhockey, rolstoelbasketbal en een stukje theorie. Wij verzorgen dan rolstoelbasketbal (natuurlijk!) en het theoretische gedeelte. Ook hier leuke momenten en activiteiten die bijdragen aan de integratie. Voor de leerlingen een spannende en leuke afwisseling! Weer een win-win situatie.
  • Verder wordt er jaarlijks het -vrienden en kennissen toernooi- gehouden. Een hele dag rolstoelbasketbal met de leden en hun team.
    De laatste editie waren er 14 (!) teams. Dat zijn ongeveer 140 mensen die afwisselend spelen. De sportrolstoelen worden ook door gewisseld.
    Een hele happening en …. een super dag!